Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

The Εξεταστική Sessions

    31 Μαρτίου. Άλλοι αρχίζουν εξεταστική, άλλοι βρίσκονται στα μέσα της. Μερικοί διαβάζουν κιόλας. Ναι, υπάρχει κι αυτή η μειονότητα. Κι ανήκω κι εγώ σε αυτήν γιατί ως γνωστόν είμαι και λίγο σπασικλάκι. Με αγαπάτε ακόμα όμως, έτσι;
   Φίλοι μου, πάντα με προβλημάτιζαν οι διάφορες λίστες τύπου "20 Βήματα για μια πετυχημένη εξεταστική". Είναι τόσο κλισέ. Ούτε Πανελλήνιες να δίναμε. Για αυτό είμαι εγώ εδώ άλλωστε. Να σας πω τι πραγματικά πρέπει να κάνετε.
   1) Άνοιξε βιβλίο και σημειώσεις. Κάτι θα λένε κι αυτά, δε μπορεί. Σε όποια γλώσσα κι αν είναι γραμμένα. Έστω κι αν μόνο ο συγγραφέας τους τις καταλαβαίνει.
   2) Ώρα για περισυλλογή. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι θα κάνεις στη ζωή σου. Θες να συνεχίσεις τη σχολή ή όχι; Μήπως να γίνεις χορεύτρια; Μήπως να αξιοποιήσεις το γεγονός ότι αρίστευσες στα Θρησκευτικά και να γίνεις καλόγρια; Μήπως να κάνεις 10% και να περάσεις σε εκείνη τη σχολή που λέγατε με τους φίλους σου ότι έχει μέλλον, να καταπιαστείς με την Σουβλακοτυλιχτική Με Πτυχίο;
   Μετά κάνε έναν απολογισμό της ζωής σου. Αξίζει το γκομενάκι που φλερτάρεις ή αρχίδια; Η κολλητή σου, που πήρε εκείνο το Gucci φορεματάκι, της πάει άραγε ή πάει σε εσένα καλύτερα; Ο φίλος σου, που σου καβάτζωσε εκείνον τον αναπτήρα, αξίζει να ζήσει; Μήπως ήρθε η ώρα να κατακτήσεις τον κόσμο και να τιμωρήσεις τους απανταχού καβατζόπουστες;  Θυμήσου εκείνον τον μάνατζερ που σε είδε να κάνεις freestyle στο πανηγύρι του χωριού, εναντίον μιας κάμπιας. Μήπως ήρθε η ώρα να τον πάρεις τηλέφωνο; Ίσως να είναι η ευκαιρία σου! Σκέψου το. Μπορεί να γίνεις πλανητάρχης.
   3) Κάνε γενική καθαριότητα. Η μάνα σου νομίζει πως θα πάρεις πτυχίο στα τέσσερα χρόνια. Χαχαχα, όχι. Κι εγώ κι εσύ ξέρουμε πως δε θα πάρουμε πτυχίο στα τέσσερα χρόνια. Για αυτό δείξε της πόσο καλή νοικοκυρούλα είσαι. Γενική καθαριότητα. Μη λυπηθείς τις αραχνούλες στην κουρτίνα. Ούτε τις μύγες δίπλα από το φωτιστικό. Σου κρατήσανε συντροφιά για πολύ. Φτάνει. Ήρθε η ώρα να δώσεις ένα τέλος σε αυτή τη σχέση.  Και να δείξεις στη μανούλα σου, που σε παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα, ότι μπορείς και να γίνεις νοικοκυρά γιατί είσαι σε ηλικία γάμου, μαρή, κι ένα πάτωμα δεν ξέρεις να σφουγγαρίζεις!
  4) Πάρε ναρκωτικά. Ξέχνα τι λένε, ότι είναι παράνομα και τέθοια. Σου χρειάζονται. Όπως και δήποτε. Αν θες να περάσεις, ξέχνα νόμους και τέθοια. Οργάνωσε μια ληστεία τράπεζας και με τα λεφτά που θα κλέψεις, ξόδεψε ένα μέρος για να αγοράσεις ναρκωτικά. Φρόντισε να έχεις μια ποικιλία. LSD, ηρωίνη, κόκα, πάρε λίγο από όλα και άρχισε να διαβάζεις. Μεταξύ μας, ορισμένα βιβλία καθηγητών μόνο έτσι μπορούν να διαβαστούν.
   5) Κάνε τάμα. Οπουδήποτε. Στην Παναγία, στον Χριστούλη, στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας. Είναι καλό να ξέρεις ότι τους έχεις μαζί σου (αρκεί να μη σε stalkάρουν).
   6) Κουνήσου να πας σχολή. Κάπου εδώ, φίλε μου, θα πρέπει να σου φρεσκάρω τη μνήμη. Πέρσι έδωσες κάτι ηλίθιες εξετάσεις που λέγονται Πανελλήνιες. Αλήθεια. Και πέρασες σε μια σχολή. Ίσως να μην το θυμάσαι μα έτσι είναι, Γιάγκο. Ρώτα 1000 random περαστικούς που διάολο είναι αυτή η σχολή. Κι αν δεν ξέρουν, πάντα υπάρχει η κλασική δοκιμασμένη συνταγή "ντουγρού ευθεία".
   7) Μπες με φινέτσα. Χαρά και τσαχπινιά, παιδιά.
   8) Κάτσε αναπαυτικά και γράψε. Ξέρεις τι λέει ο λαός. Yolo, right? Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και γράψε ό,τι επιστημονικοφανή παπαριά σου έρθει στο μυαλό.
    9) Φέρε στο μυαλό σου την αξία της συλλογικότητας. Ήρθε η ώρα να κοινωνικοποιηθείς. Ρώτα το διπλανό σου τι ξέρει. Ανταλλάξτε απόψεις περί των θεμάτων. Ας μην αφήσουμε τη συλλογικότητα να χαθεί. Είμαστε όλοι ένα, όλοι μαζί με μια φωνή.
    10) Δες τα αποτελέσματα και κλάψε. Δεν ξέρω αν θα κλάψεις από χαρά ή από λύπη, αλλά μην είσαι αναίσθητος, δώσε και λίγο συναίσθημα, μη σε πούνε και γουρούνι. Θες και soundtrack; Πάρε
    Υ.Γ. Στηρίζουμε συμφοιτητές και για αυτό έχομεν τη Σμαράγδα από δω που ναι μπλόγκερ και αυτό είναι το μπλογκ της, στο Wordpress βέβαια.http://uranus.media.uoa.gr/ntlab/wp/wpa36/
    

8 σχόλια:

  1. Κάνε με αδδ, είμαι πλοκ. Και καλή επιτυχία. Ξέρεις τι γουρλής είμαι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αν είσθε γυνή ή τσολιάς προτείνουμε το σκονάκι στο μπούτι και φούστα μέχρι το γόνατο.
    Το άλλο μπλογκ δε λειτουργεί μπλιό;

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όμορφες στιγμές!!!!
    εμπειρίες που θα μοιράζεσαι με τα εγγόνια σου κάποια στιγμή! (οκ.. το παράκανα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.