Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Διακοπολογία

   Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στον Αύγουστο. Κάναμε τις διακοπούλες μας, πήραμε χρώμα (εμείς οι ασπρουλιάρες δε μαυρίζουμε, παίρνουμε χρώμα) και τα λοιπά. Ταυτόχρονα, διατελούσαμε και χρέη κοινωνιολόγου γιατί ουέ κι αλίμονο αν μάθαινα στη σχολή Κοινωνιολογία για να την αφήσω έτσι απλά.Ξέρετε, παρατηρούσα αυτές τις συμπεριφορές των διακοπαριζόμενων και τα διάφορα φαινόμενα. Επιστήμη πάνω από όλα. Γιατί δεν κάνουμε διακοπές μόνο, αλλά επιτελούμε και ανθρωπιστικό έργο.
   Ας απομονώσουμε λοιπόν κάποια συνήθη φαινόμενα και θα κάνουμε γαρνιτούρα με το δικό μου σχολιασμό.
  • Εκείνες οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν την επανάστασή τους φωνάζονταςστους υπαλλήλους των ξενοδοχείων, των πλοίων και τα λοιπά. Προχθές, για παράδειγμα, γύριζα από Σάμο. Εκεί που ανεβαίναμε στο καράβι, άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει "Δεν έχετε ασανσέρ και τι θα κάνουν αυτοί που έχουν πρόβλημα;" και τα λοιπά και τα λοιπά. Άδικο δεν έχει μιας που άτομα με κινητικά προβλήματα υπάρχουν σε κάθε επιβατικό πλοίο και πρέπει να βάλουν έναν ανελκυστήρα, αλλά να σας πω κάτι; Πάντα με ενοχλούσαν οι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουνε αισθητή την παρουσία τους και τα αιτήματά τους με το φωνάζουν σαν γάτες που τους πατάνε την ουρά, όσο δίκιο κι αν έχουν. Εκτός από αυτό, το προσωπικό του πλοίου δε φταίει σε τίποτα κι ούτε ασανσέρ μπορεί να χτίσει. Και δε νομίζω να ιδρώνει και το αυτί των ιδιοκτητών του πλοίου επειδή μια γκρινιάρα σήκωσε με τις φωνές της το Αιγαίο ολάκαιρο.
  • Αυτά τα παιδάκια που τσιρίζουν, στην παραλία, στο ξενοδοχείο, στο καράβι. Μη με παρεξηγήσετε, τα αγαπώ τα παιδάκια. Όχι, όμως, όταν φωνάζουν σαν να τα κυνηγάει ο Χάρος γιατί με κάνουν να σκέφτομαι πόσο καλό θα είχε κάνει ο Ηρώδης αν τελικά είχε αποφασίσει να υλοποιήσει το σατανικό του σχέδιο, τότε, μωρέ, που είχε γεννηθεί ο Τζίζας.
  • Έχεις και τους Ελληνάρες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους "ξένους" σαν κύρια πηγή εσόδων κι όχι ως ανθρώπινα όντα. Έτσι, όταν τους βλέπει, προσπαθεί να κάνει τον φιλόξενο, να τους εξυπηρετήσει και γενικά τους έχει πασάδες στα Γιάννενα. Πίσω από την πλάτη τους, όμως, θα αρχίσουν να λένε "Κοίτα τους ξένους, γελάνε με το παραμικρό, είναι χαζοί κτλ". Αχ, κοίτα να δεις πόσο εύκολα αλλάζουν κάποιοι γνώμη!
  • Σε μερικά νησιά θα δεις κι αλτέρνατιβ τύπους να έχουν στήσει τη σκηνή τους στην παραλία. Εγώ τρομάζω στην ιδέα του κάμπιγκ. Θέλω λούσα, βλέπετε.
  • Το καλοκαίρι είναι και μια εποχή που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η μουνόκλαψα του Έλληνα που ξαφνικά κατηγορεί τους πολιτικούς για τα όσα βάσανα υποτίθεται πως περνάει και κλαίγεται για την κρίση τη στιγμή που επιδεικνύει το νέο του iPhone. Γιατί; Μια ματιά στα τσεκ ιν στη Μύκονοοοοο θα σας πείσει. Ναι, είναι πολλά τα άτιμα. Κι αν αυτά δε σας πείθουνε, δείτε και τις άπειρες κλαρινοσέλφιζ που θα παρελαύνουν στην αρχική σας.
  • Μιας που μιλάω για σέλφιζ και ποζεριλίκια, πιστεύω πως πρέπει να καθιερωθεί η απαγόρευση του μακιγιάζ στην παραλία. Είναι δυο το μεσημέρι και το να βλέπεις κοπέλες σοβατισμένες με όλη την παραγωγή της Max Factor εγείρει τον κοινωνικό σου προβληματισμό. Αλλά, πού ξέρεις, μπορεί να πεταχτεί από το πουθενά ο ρεπόρτερ Τσίλι του Star! Κρίμα θα ναι να γνωρίσουν οι άμοιρες κορασίδες αυτήν την εξέχουσα προσωπικότητα της έγκυρης κι αντικειμενικής δημοσιογραφίας και να ναι ασουλούπωτες! 
  • Τα μπιτσόμπαρα μπορεί να σε εκπλήξουν ευχάριστα. Αν και δύσκολα θα παίξουν κάτι άλλο πέρα από mainstreamίλες, η ποιότητα της mainstreamίλας που παίζουν ποικίλει. Να, για παράδειγμα ένα μπιτσόμπαρο μπορεί να παίξει σκυλομπιτάκια, από αυτά που σε κάνουν να πάρεις τον κτηνίατρο του σκύλου σου να κανονίσετε ένα εμβολιάκι στα γρήγορα. Υπάρχουν, όμως, και μερικά μέρη που το χουν ψάξει λίγο και δεν παίζουν υποτονική house. Για παράδειγμα, μου χει τύχει να βρεθώ σε παραλία που έπαιζε Αντέλ σε ρέγκε μιξ. Είναι καλύτερο από όσο νομίζετε. Και σίγουρα πιο υποφερτό από τα διάφορα σκυλογάβ που παίζει ο κάθε ελληνομπλιάχ ντι τζέι της κακιάς ώρας.
  • Οι άγραφοι κανόνες των διακοπών υπαγορεύουν ατελείωτο φαγητό. Και κάπου εδώ πατάνε οι ταβερνιέρηδες, οι οποίοι χρεώνουν το φαγητό με το αζημίωτο. Έτσι, ο λογαριασμός μπορεί να ανέλθει και στα 50 ευρώ για τρία άτομα. Ωραίες καταστάσεις.
  • Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να μισήσεις κι άλλο τα κατάμεστα Κτελ, με τις κυράτσες που πάνε στο χωριό τους και τις ενδιάμεσες στάσεις σε σουβλατζίδικα της κακιάς ώρας.
  • Ρακετίστες...αυτή η μάστιγα, αυτοί οι τύποι που νομίζουν πως αδικούνται και δεν παίζουν στα μεγάλα πρωταθλήματα του γαλαξία.....Είναι πιο άστοχοι κι από μαρούλια ρε παιδί μου!
  • Σφίχτερμεν.....Κανείς δεν τους ζήτησε, παρά μια μερίδα λιγουρεμένων κοριτσιών που βρίσκουν το Σεφερλή αστείο.Και το Πλοκάμι Του Καρχαρία για να γράψει το αντίστοιχο κομμάτι. Εμάς δεν, δεν μας ελκύουν, λυπάμαι αγόρια, όχι, δε μπορούμε, σας βλέπουμε μόνο σαν φίλους και πήγαμε κι οφθαλμίατρο πρόσφατα.
  • Η Lifo κάνει το σύνηθες αφιέρωμα για το πόσο γαμάτα είναι τα Κουφονήσια και γενικά όλα αυτά τα αλτέρνατιβ μέρη που λατρεύουν οι χίψστερς. Οκ, όταν θα πάω, για να επιβεβαιώσω τον τίτλο της χιψστερούς για άλλη μια φορά, θα σας πω κι εγώ.
     Αυτά τα λίγα σάμερ φακτς λοιπόν. Σίγουρα θα χω ξεχάσει το κατιτίς μου, αλλά δεν μας πειράζει,θα χω κι ευκαιρία για σίκουελ.Για την ώρα, σας εύχομαι να λιάζεστε πανηγυρικά, όπου κι αν είστε. γιατί είστε όλοι υπέροχοι κι επειδή είμαι αγαπησιάρα η ρουφιάνα.
  

10 σχόλια:

  1. * αυτό με το μακιγιάζ στην παραλία.... ααααααααχ δεν μπορωωωωωωωωω..... μία γνωστή μου πάει βαμμένη και όταν βγαίνει απ τη θάλασσα, περνά τα χείλη της με μολυβάκι...

    * μόνο εμένα δεν ενοχλούν αυτοί που παίζουν ρακέτες; ίσως επειδή πετυχαίνω ωραίους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αντέλ γαμιέται. Η ρέγκε επίσης. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ο συνδυασμός των δύο θα μπορούσε να βγει ωραίος.
    Υ.Γ. Γαμώ τις ρακέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, βγαίνει ωραίος γιατί περιορίζεται η μελοδραματοσύνη της Αντέλ.

      Διαγραφή
  3. Αντε να γυρισετε ολοι πισω να φυγουμε εμεις φιλεναδα, τουλάχιστον να πινουμε κρυες μπυρες στα μαγαΖΑ!! :P

    Οι Μικρες Κυκλάδες γενικα είναι ωραιες, το πραγμα με τα καπνινγκς χαλασε όταν γυναικες αρχισαν να περνουν μαζι του σιδερο για τα μαλλια και οι αντρες μπαλαντέζες για τα laptops.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου μπύρες, count me in. Η μπύρα είναι ιερή. Η μπύρα είναι ζωή. Η μπύρα είναι αγάπη.

      Διαγραφή
  4. Ο τιτλος του blog σου απανταει στην ερωτηση "τι κανεις εκει;" όταν σε πιανουν στα πρασα να ακους Adele;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αντιπροσωπεύει τη φωνή του λαού, που δε θέλει να παραδεχτεί πως ακούει Πάολα, αυτούς, τους κουλτουργιάρηδες,που αναγκάζονται να κρύβονται πίσω από τις ψαγμένες μουσικές και παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρύψουν το πάθος τους για τη γνήσια καψούρα.

      Διαγραφή
  5. Αν πας σε σωστή ταβέρνα και πληρώσετε 50 ευρά τα τρια άτομα (ειδικά αν δεν είναι αντροπαρέα) μάλλον πήρατε 3 πιάτα παραπάνω οπότε ο ταβερνιάρης δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό. Εκτός αν η ταβέρνα είναι η τουριστικοφάση που σου χρεώνει μια προπέρσινη τσιπούρα 50 ευρώ το τεμάχιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.