Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη Φθινοπωρινή

                        Καλημέρα Καλά, μεσημέρι είναι. Όχι, βράδυ είναι. Και καλό σας φθινόπωρο.
                    Η αλλαγή κάθε εποχής επηρεάζει τα κοινωνικά ντίκτυα. Με την έλευση του Σεπτέμβρη, νεολαία -κυρίως εκφράζει ή όχι τη λατρεία της για το φθινόπωρο με στάτους τύπου "καλώς όρισες όμορφε Σεπτέμβρη" ή, στην αντιπέρα όχθη, με σιχτιρισμούς που έφυγε το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση θα βάλουν Green Day πάντως. Αηδία καταντάει..... Τα social media είναι εθιστικά, σας το χω πει ποτέ;
  Εγώ, όσο μεγαλώνω, εκτιμώ περισσότερο το φθινόπωρο. Όχι γιατί είμαι μια ρομαντική ψυχή και γουστάρω να βλέπω τα πρωτοβρόχια από το παραθύρι μου ή να παίρνω το γκόμενο και να φιλιόμαστε στη βροχή....oh wait, δεν έχω γκόμενο. Ούτε το επερχόμενο κρύο μου αρέσει, πιο πολύ με ενοχλεί. Δε λέω, καλό χρυσό το καλοκαίρι, με τα μπανάκια του, τις διακοπούλες του και το ξύσιμο του, αλλά, προσωπικά, βαργιέμαι από κάποιο σημείο και μετά αυτήν την απραξία. Αυτή η βαρεμάρα με πιάνει από το Δεκαπενταύγουστο και μετά.
    Όχι, όχι, φίλοι μου, δεν είναι ότι γουστάρω εξεταστική του Σεπτέμβρη. Πάσχω από μια σπάνια πάθηση που λέγεται "μου αρέσει το αντικείμενο της σχολής, αλλά όταν έχω να διαβάσω για την εξεταστική ή να κάνω εργασία κάνω τα πάντα να το αποφύγω". Να φανταστείτε, χρωστάω μόνο ένα μάθημα για Σεπτέμβρη γκιατί είμαι σπασικλάκι κι αναβάλω το διάβασμά του με την παραμικρή αφορμή. Όχι, λοιπόν, δεν έχω βίτσιο ούτε με τα πρωτοβρόχια, ούτε με εξεταστικές.
   Ο Σεπτέμβρης μου αρέσει επειδή μου δίνει την αίσθηση της νέας αρχής. Πόσες φορές έχουμε πει "από Σεπτέμβρη θα κάνω το τάδε;". Κάποιοι φτιάχνουν και λίστες (και μετά ξαναφτιάχνουν μεγαλύτερες στο τέλος της χρονιάς, oh well). Η Αθήνα ξαναγεμίζει (και στο κέντρο γίνεται πατείς με πατώ σε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα κι όπως βλέπετε έχω μια σχέση αγάπης με τις παρενθέσεις). Ο καιρός -συνήθως-δροσίζει.Άλλη φάση ρε παιδί μου.
   Επιστρέφοντας στο θέμα των εξετάσεων, παρατηρώ πως η εξεταστική του Σεπτέμβρη αποτελεί ένα ταμπού για περισσότερους από όσο νόμιζα. Τον Ιούλη είχα δει στο "Φιλοσοφικό Απόρρητο", μια σελίδα όπου παιδιά της Φιλοσοφικής -και μερικοί άσχετοι-γράφουν ανώνυμα τα σώψυχα τους, τη δημοσιέυση μιας-πιθανόν-κοπέλας που έλεγε ότι την είχαν πιάσει τα κλάματα επειδή δε μπορούσε να βγάλει την ύλη σε ένα μάθημα. Θα τη δικαιολογούσα μόνο αν το χρωστάει για πτυχίο ή το χει δώσει αρκετές φορές και θέλει να ξεφορτωθεί αυτήν την παπαριά. Εγώ είμαι της άποψης "αν δεν έχεις διαβάσει, να μην πας να το δώσεις το μάθημα". Άαντε, η μια φορά συγχωρείται γιατί μια φορά την κάνεις την αμαρτία, είσαι και πολύ του ρίσκου να ούμε. Για όνομα, όμως, δε θα πάθεις τίποτα αν αφήσεις ένα μάθημα για Σεπτέμβρη!
    Θα μου πείτε, ο Ανδρίκος ο Λοβέρδος θέλει να εφαρμόσει διαγραφές φοιτητών και, γενικότερα, επικρατεί η λογική του "τέλειωνε γρήγορα για να φύγεις στα ξένα". Αυτά είναι, δυστυχώς, τα σημερινά δεδομένα. Οκ, δεκτόν. Αλλά, βρε παιδιά, δεν είναι τόοοσο κακό να χρωστάς ένα ή δυο μαθήματα για Σεπτέμβρη!
   -Aυτές οι δυο παράγραφοι ήταν αφιερωμένες στα άτομα που εξακολουθούν να έχουν λογική σχολείου στο Πανεπιστήμιο. Παιδιά, χαλαρώστε-
  Να χώσω κι άλλο;
 -Όχι.
 Δεντρογαλιές.
  Που λέτε, τα έμαθα και τα άλλα νέα. Το ΚΚΕ, λέει, δεν είναι το πιο gay friendly κόμμα στον κόσμο, το αντίθετο μάλιστα. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο αμήχανη θα είναι η στιγμή που ένας από το κόμμα θα πει "ναι ρε πούστη μου!".
  Το άλλο; Έκανε ολόκληρο αφιέρωμα η ιστοσελίδα του Star για το λουκ της Γουρουνίας στην ορκομωσία του Κασιδιάρη! Ένα έχω να σας πω: ξερνάω από τα μάτια. Για πολλούς λόγους.
-Φτάνει με τα κόμματα, τι μας νοιάζουν εμάς αυτά μπλα μπλα μπλα
 Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει ολόκληρη τη σύνταξη, λένε στο χωριό μου. Know your enemy. Αλλιώς γιατί να ασχοληθώ με ένα κάρο τρελούς;
-Θα μας κάνεις κι ηθικολογία τώρα;
    Καλά, κλείνω την ανάρτηση! Καλό σας φθινόπωρο και πάλι κι αέρας στα πανιά σας, ακόμα κι αν δε σας αρέσει ο Σεπτέμβρης! Να, σας έδωσα μια ανάρτηση σεντόνι για να σκεπάζεστε τα κρύα βράδια!

10 σχόλια:

  1. Παραβλέπω την επίδραση που έχουν τα ναρκωτικά στην ψυχοσύνθεσή σου για να δηλώσω ότι όποιος ανεβάσει το Wake Me Up When September Ends κερδίζει αυτόματο unfriend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ναρκωτικά; Εγώ; Που χω ρουφήξει μόνο το μισό Άμστερνταμ;

      Διαγραφή
    2. Αυτή η δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, και δεν ξέρω ποιος απ'όλους σε συμφέρει.

      Διαγραφή
    3. Για Ολλανδούς μιλάω, θα πήγαινα εγώ ποτέ με μπάφο;

      Διαγραφή
  2. Κοίτα, απ' αυτά που μου έχουν πει -και πρόκειται να εφαρμόσω- είναι πως ακόμη κ αν δεν έχει διαβάσει, πήγαινε να "δώσεις το μάθημα για να δεις μεσ στις άκρες το σκεπτικό του καθηγητή. Κατα τ' άλλα.. καλό φθινόπωροοο ουυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό φθινόπωρο! Σοβαρά υπάρχουν άτομα που κλαίνε γιατί τους έμεινε μάθημα για το Σεπτέμβρη???Εγώ μετέθετα ολόκληρες εξεταστικές για το Σεπτέμβρη!

    Οσο για το ρεπορτάζ του STAR για την Ουρανία Μιχολολιάκου απλά πιστεύω ότι κάναν πλάκα και ειρωνευόταν ταυτόχρονα! Δε γίνεται να λες ότι εμφνίστηκε σα σταρ του σινεμά. Ποιος??? Η Ουρανία??????????/ χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα, κι εγώ σοκαρίστηκα όταν το έμαθα.Οκ, ξέρω συμφοιτητές που ψοφάνε να τα περάσουν όλα για να μην τους μείνει μάθημα για Σεπτέμβρη, σε σημείο ψυχαναγκασμού. Αλλά αυτό με ξεπέρασε!
      Star είναι. Όλα τα περιμένω από δαύτους.
      Καλό μήνα κατά τα άλλα!

      Διαγραφή
  4. Πάλι καλά που γράφουν για "Σεπτέμβρη" ή "φθινόπωρο". Οι πιο πολλοί γράφουν οι λένε "άντε και καλό χειμώνα". Βιάζονται για το έλατο μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.