Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Φιλοσοφικός Στοχασμός: More Is Less

   Όσοι διαβάζατε το προηγούμενο μπλογκ μου, θα είχε πέσει στο μάτι σας δυο άρθρα με τίτλο "Φιλοσοφικός Στοχασμός". Το "Α, Ναι;" είναι πλέον κλειδωμένο κι αραχνιασμένο, το ίδιο κι αυτά, αλλά εγώ έχω αιωνίως διάθεση για φιλοσοφία. Κι επειδή Δαυίδ Αβραμίδης δεν είμαι για να τα ποστάρω στο φου και μπου με ένα ουδέτερο, κίτρινο φόντο από πίσω ή με κάτι μαλακίες που κολλάνε άκυρα καρτούν πάνω από ένα φιλοσοφικοτέτοιο ρητό, μαντέψτε ποιος θα την πληρώσει.

  •   Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, κάνε τα λεμονάδα και με τα λεφτά που θα κερδίσεις πουλώντας την πήγαινε για ψώνια.
  •  Αν κάποιος που συμπαθείς/αγαπάς/λατρεύεις δείχνει να έχει αλλάξει προς το χειρότερο κι αν δεις ότι η κατάσταση δε σώζεται ακόμα κι αν έρθει ο Τσακ Νόρρις σε βοήθεια, τότε έχει έρθει η ώρα να κουνήσεις το μαντίλι όμορφα κι ωραία, να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου κι άλλα τέθοια δραματικά. Μην αρχίσεις το δραματικό μονόλογο, σαν αυτούς τους τύπους που πάνε στα σχόλια στο Youtube και γράφουν "I miss the old τάδε", κλαίγοντας που ο καλλιτέχνης που αγαπούν δεν παίζει πια την ίδια συγχορδία με τον προηγούμενο δίσκο. Απλά φύγε.
  •  Κι όταν για τον έναν ή τον άλλον λόγο αναγκάζεσαι να ξεκόψεις με ένα άτομο, φίλο, φίλη ή γκόμενο, μη βάλεις τα μαύρα, μην κλαις σαν τη χήρα και τα λοιπά και τα λοιπά. Οι κύκλοι ξέρουν να ανοίγουν ή να κλείνουν κι έτσι αλλάζουν βάρδιες σαν τους τσολιάδες στη Βουλή, κλείνει ο ένας και ανοίγει ο άλλος. Συνήθως ο άλλος είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, αλλά δε θα μπορέσει να είναι και τέλειος - έχει να ικανοποιήσει και τις 360 μοίρες του, έχει κι εσάς, τι άλλο να κάνει ο έρμος; Χίλια κομμάτια να γίνει;
  •  Δεν έχει σημασία ούτε η ηλικία, ούτε το ύψος, ούτε το βάρος, ούτε η κοινωνική θέση. Αν ο άλλος είναι μαλάκας, είναι μαλάκας.
  •   Κάθε ώρα είναι καλή ώρα να πιάσεις τη σοκολάτα και να της πεις τα εσώψυχα σου.
  •   Η μπύρα σε καταλαβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. 
           
  •  Αν ανακαλύψεις στην οριστικοποίηση δήλωσης στον Εύδοξο ότι έχεις κάνει λάθος στα συγγράμματα, τότε δεν ξέρεις τι πάει να πει τρόμος.
  •  Αν κάποιος σε κάνει να πεις "άντε γαμήσου", έχει χάσει όλο το παιχνίδι εξ αρχής.
  •  Όταν κάνεις μαλακία, να το παραδέχεσαι, πρώτα στον εαυτό σου κι αν χρειαστεί, στους άλλους. Σου δίνει μπόνους πόιντς. Αλήθεια ρε κουτό! 
  •   Αν κάνεις μια πουστιά, θα τη βρεις μπροστά σου. Κάρμα μπίτσιζ.
  •   People disappoint, Τενκερλής is eternal. (κατά το "People disappoint, Pizza is eternal")
     

            και τελευταίο και μακρύτερο:
  •  Δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε κακία σε κανέναν. Ακόμα κι αν μας έκανε τη ζωή πατίνι, μας έσκισε την καρδούλα με ψαλλίδι, μας τσάκισε την ευαίσθητη ψυχούλα, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω τις πιθανόν πικρές αναμνήσεις που είχαμε από αυτόν. Μπορεί να μας φέρθηκε άσχημα, αλλά χάνουμε το χρόνο μας με το να τον κράζουμε.Ας είναι καλά εκεί που είναι κι ας ελπίσουμε να καταλάβει κάποτε το λάθος που έκανε σχετικά με εμάς ή με τους άλλους.
 
  
  
  
  
 
  
  
  

20 σχόλια:

  1. Ιωάννα Μαλούνη θαρρώ πως έχεις πληγωθεί καμάρι μου και προσπαθείς να βρεις την ειρήνη μέσα σου. Παρ' όλα αυτά αγαπώ που μέσα σ'έναν φιλοσοφικό στοχασμό με θέμα τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις, ο σκοπός για μια ακόμα φορά είναι να πάμε για ψώνια. Χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση είναι το αλκοόλ και τα ψώνια. Κι η ψυχανάλυση της Καλ με απώτερο στόχο να με αποπλανήσει.

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως δεν αξίζει να χάνεις τον χρόνο σου κράζοντας κάποιον που σε πλήγωσε. Υπάρχουν γρηγορότερες, ευκολότερες και κυρίως ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΕΣ λύσεις μουχουχαχαχα.

    Υ.Γ: Η πίτσα είναι αιώνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μονιμότερες λύσεις είναι παράνομες κι αυτό με κωλύει τα μάλα.

      Διαγραφή
    2. Χέστες οι νέοι σήμερα. Νομιμότητα και ΟΤΕ TV.

      Διαγραφή
    3. Άστα, τα σημερινά παιδιά χαλάνε τον καιρό τους στα ιντερνέτια και δε σέβονται τίποτα.

      Διαγραφή
  3. Μπύρα ρε αιδοία!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βάρος έχει σημασία, για να ξέρεις πόσα κιλά μαλάκας είναι ο άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, θα κουβαλάω ζυγαριά μαζί μου σε όλες τις περιπτώσεις.

      Διαγραφή
  5. Σωστό το τελευταίο bullet. Πάω να πιω μια μπυρίτσα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " Κάθε ώρα είναι καλή ώρα να πιάσεις τη σοκολάτα και να της πεις τα εσώψυχα σου.

    Η μπύρα σε καταλαβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. "

    Επίτρεψε μου να συμφωνήσω σε όλα δίνοντας βάση στα δύο παραπάνω.. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου επιτρέπω. Άντε, ό,τι θέλετε με κάνετε εδώ μέσα! Ατιμούλια!

      Διαγραφή
  7. Η νεολαι(Ρ)α δε πινει, γιατι την εχει φαει το crossfit! Εδω φοβουνται να τραβηξουν ενα sex tape, μη το δουν οι γονεις τους στο youporn.

    Η μπυρα σε καταλαβαινει αλλα οταν μπλεκει με ουισκακι πρωτο και γινεται υποβρυχιο, σου δινει και συμβουλες αμα λαχει. Αλλα που να τα ξερετε εσεις αυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω ειχα την "ατυχια", να συναναστρέφομαι παντα με μεγαλύτερους οποτε ότι μαλακια εκαναν αυτοι εγω ακολουθουσα!! :P

    Τωρα που εγω μεγαλωσα, προσπαθουν να με ακολουθησουν εκεινοι, αλλα τους αποφευγω, γιατι είναι οικογενιαρχες και μου βαζουν χερι οι γυναικες τους ότι τους ξεσηκωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.