Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μην Το Ξαναπείς!

    Αγάπες μου, καλησπέρα σας. Έφτασα σε μια διαπίστωση που συγκλονίζει τον κόσμο:  σας έχω γαμήσει στις λίστες. Είπα, λοιπόν, να κάνω άλλη μια για να σας βασανίζω περισσότερο. Η σημερινή θα αφορά πράγματα που ακούω (κι ακούμε) κατά καιρούς, πράγματα που μας τη σπάνε κάθε φορά που τα ακούμε. Περιμένω το Όσκαρ Πρωτοτυπίας ενώ θα δίνω τις καταπληκτικές μου απαντήσεις σε αυτές τις κοτσάνες.

  
      "Δεν έχω θέμα με τους γκέι, αλλά με ενοχλεί που φιλιούνται οι πουστάρες μπροστά μου"

  Είναι σα να μου λες "δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά είμαι παράλληλα". Μου θυμίζει αυτό που λένε οι χίψστερς ότι "αν κάτι δεν είναι mainstream, είναι mainstream κι αν κάτι είναι mainstream, τότε είναι mainstream". Πώς μπορείς να είσαι δυο πράγματα ταυτόχρονα; Μήπως είσαι ο Τσακ Νόρρις μεταμφιεσμένος; Μήπως τελικά υπάρχει Θεός κι έχεις έρθει σε αποστολή να μας σπάσεις τα νεύρα; Δοκιμάζεις την πίστη μας ρε αρχίδι;

          "Γιατί κάνεις παρέα με τον τάδε; Είναι αριστερός/ αναρχικός" 

    Γιατί οι αριστεροί/ αναρχικοί δεν είναι ο Σατανάς. Ξέρω και καλά παιδιά τέτοιων απόψεων, ξέρω και σπαστικούς. Ας μην κολλάμε σε ιδεολογίες. Ακόμα κι αν διαφωνείς με κάποιον (που ανθρώπινο είναι, το να διαφωνείς είναι απολύτως φυσιολογικό), δεν είναι κακό να αναγνωρίσεις ότι σου φέρεται καλά. Κι αν τον κάνεις παρέα, θα έχει να σου μάθει το κατιτίς του.


        " Για όλα φταίνε οι άπλυτοι/ξένοι, μας παίρνουν τις δουλειές μπλα μπλα"

          Όχι, για όλα φταίει α) η κούτρα σου που κατεβάζει κραξιματικές ατάκες κι αναλώνεται στο να ρίχνει τους άλλους τις ευθύνες ενώ θα μπορούσες να μην ασχολείσαι,, no lifer, ε, no lifer και β) η μάνα σου που δε σε έπνιξε στη γέννα.
         
         


  
               "Μα δεν το ξέρετε αυτό; Πώς μπήκατε στο τμήμα;"

  Ατάκα που ειπώνεται από καθηγητές, είτε Γυμνασίου, είτε Λυκείου, είτε Πανεπιστημίου. Κι εγώ απαντώ, εκτιμώντας φυσικά και τις προσπάθειες τους να συμμετάσχουν τα παιδιά στο μάθημα "είχα έναν μπατζανάκη και με έβαλε, εσύ τι ζόρι τραβάς;"

     "Γενικά δε δεσμεύομαι εύκολα, αλλά αν βρεθεί η κατάλληλη, γίνομαι σπιτόγατος και τα ξεχνάω όλα"

   Κάθε φορά που το ακούω αυτό από αρσενικό, σκέφτομαι ένα πράγμα: ότι θα μετεξελιχθεί σε μουνόδουλο. Το έχω δει πολλάκις το έργο: το παίζει ανεξάρτητος και γκόμενος, αλλά όταν βρεθεί κοπέλα να τον τυλίξει, εξαφανίζεται από όλους κι από όλα κι επικεντρώνεται στη γκόμενα. Οπότε, αγαπητά αρσενικά, μεγάλη μπουκιά να φάτε (όχι από το πιάτο μας), μεγάλη κουβέντα μην πείτε.

  "Ακούς τον τάδε μουσικό/ το τάδε συγκρότημα; Μην τον ακούς, είναι για τον πούτσο"
  
  Μια φράση - καραμέλα που τριγυρνάει στο σύμπαν ημών, των μουσικόφιλων. Κάποτε τη χρησιμοποιούσα κι εγώ, αλλά κατάλαβα ότι έτσι δε γάμησε κανείς. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε τη μουσική που ακούνε οι άλλοι; Ακόμα κι αν κάποιος ακούει τα άπαντα του Ράδιο Μπλάκμαν, είναι δική του η επιλογή. Αν αυτουνού του αρέσει, τότε εμάς δε μας πέφτει κανένας λόγος. Κι αν, φίλε εξυπνάκια, σε ενοχλεί η μουσική που ακούω, υπάρχει μια μαγική λύση που συνοψίζεται σε μια φράση "μην τον ακούς αν δε σου αρέσει". Είδες πόσο απλό είναι;

      "Διαφωνείς μαζί μου; Είσαι φασίστας"

     Ένα από τα παράπονά μου είναι ότι η λέξη "φασίστας" χρησιμοποείται σήμερα για λόγους που δε συμπίπτουν με την πραγματική έννοια της λέξης. Άτομα διάφορων ιδεολογιών τη χρησιμοποιούν (κι όχι μόνο αριστεροί) επειδή πολύ απλά ο άλλος τόλμησε να διαφωνίσει μαζί τους. Και σε όλα αυτά εγώ έχω να πω ένα πράγμα: ανοίξτε ένα λεξικό μπας και μάθετε τι πραγματικά σημαίνει η λέξη και μην την πετάτε από δω κι από κει.

      "Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται!"

   Κι εσύ χρειάζεσαι ν' ανοίξεις ένα βιβλίο ιστορίας.

  "Γιατί σπουδάζεις ΜΜΕ; Αφού άνεργη θα μείνεις"

  Αν επιλέγαμε σχολή σύμφωνα με την επαγγελματική αποκατάστασή της, τότε θα είχαμε στριμωχθεί σε καμία τεχνική σχολή κι οι θεωρητικές σχολές θα έκλειναν επειδή δε θα πατούσε ούτε η κυλικειατζού. Επίσης, το ξέρουμε ότι η δημοσιογραφία δε φημίζεται για την αποκατάστασή της κι ούτε περιμέναμε εσένα να μας το πεις, αλλά εμείς το σπουδάζουμε γιατί μας αρέσει, γιατί ακόμα κι αν δε δουλέψουμε στο συγκεκριμένο κλάδο, θα έχουμε να λέμε πως σπουδάσαμε κάτι ενδιαφέρον.

  Αυτά από εμένα και να θυμάστε ότι τα κρούσματα ηλιθιότητας βρίσκονται παντού γι' αυτό εσείς να μένετε μακριά. Δε θέλω να σας χάσω.

   



16 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει παρακμιακά σκυλάδικα με τη δυνατή φωνή του Μάριου Μπλάκμαν. Τον έχω φάει πολλάκις στη μάπα σε ταξί.

      Διαγραφή
    2. Μήπως εννοείς τον Ρολάντο Μπλάκμαν;

      Διαγραφή
  2. Παρόμοιες είναι και οι φράσεις "Δε συμφωνείς μαζί μας; Υποστηρίζεις τους ξένους; κτλ κτλ άρα είσαι αναρχικός, κομμούνι, συριζαίος, αναρχοάπλυτος" και "Γιατί θαυμάζεις τους αρχαίους Ελληνες/σου αρέσουν τα αρχαία ελληνικά; Τι είσαι χρυσαυγίτης;" Στον καιάδα και αυτοί και τα συμπεράσματά τους που τα βγάλανε από τον πάτο τους.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο λέξεις που κουράστηκα να διαβάζω στα σουμού αυτά τα χρόνια της κρίσης που πολιτικοποιήθηκαν και οι απολιτίκ είναι οι εξής, "αμόρφωτοι" και "ημιμαθείς", όλοι κατηγορούν τους άλλους για αμορφοσιά και ημιμάθεια, οι ανόητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κανείς δεν κοιτάει το τομάρι του. Κλασικά, εικονογραφημένα.

      Διαγραφή
  4. Γιατι σπουδαζεις ΜΜΕ; Εχεις βρει μαλλον απο ποιον θα τα παιρνεις! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν υπάρχουν άτομα που ακόμα λενε αυτές τις ατάκες πραγματικά ελπίζω να είναι ηλικίας κάτω των 10 ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, τα άτομα που ξεστομίζουν τέτοιες ατάκες έχουν περάσει προ πολλού την τρυφερή ηλικία των 10 και μπορεί να ναι και 30-40 μαλάκες. Ζουν ανάμεσα σας, λέμε.

      Διαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.