Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Δεν Είναι Αυτό Που Νομίζεις! Awards 2014

  Έρχεται η ώρα κι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι τελειώνει η χρονιά. Είναι παραμονή Χριστουγέννων κι εσύ είσαι στο γραφείο σου, με τα χαρτομαντηλάκια σου επειδή άρπαξες κι ένα κρυωματάκι  (δε θα τον βρω αυτόν που με κόλλησε; Θα του πω εγώ!). Ναι, το 2014 τελειώνει κι ήρθε η στιγμή που όλοι περιμένατε, τα βραβεία του μπλογκσποτίου αυτουνού, όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα, τα χειρότερα και τα καλύτερα.

            Επικό επιστημονικό συμπέρασμα της χρονιάς 

   Ως γνωστόν, τα ελληνικά κανάλια φημίζονται για τις αντικειμενικές ειδήσεις που προβάλλονται. Η γλώσσα, δε, των φανταστικοεκπληκτικών μας δημοσιογράφων σε αφήνει άφωνο. Έτσι, όταν το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη, τα δελτία ειδήσεων ήταν απασχολημένα με το να δείχνουν εικόνες από μια φλεγόμενη Αθήνα, ο μικρός θεούλης, ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 πέταξε την εξής ατάκα: "αερομεταφερόμενες μονάδες αναρχικών".
   Τα ψέματα τελείωσαν, φίλοι μου. Τα μηχανάκια τα 'χουν για ξεκάρφωμα στα Εξάρχεια. Εκεί η επανάσταση τους δίνει φτερά. Τύφλα να χει το Redbull δηλαδής.

             Θέμα για το οποίο δε θέλουμε να ξανακούσουμε ΠΟΤΕ

  Η ειδησεογραφία του 2014 ήταν πολύ πλούσια. Είχαμε σχεδόν κάθε ημέρα κι από μια αφορμή να βρίζουμε αυτή τη χώρα, αλλά είχαμε ταυτόχρονα και μια αφορμή να φουσκώσει σαν γαλοπούλα η υπερηφάνεια του νεοέλληνα. Ο λόγος για αυτό το επίμαχο θέμα του τάφου της Αμφίπολης, με τις καθημερινές εξελίξεις και τον Ελληνάρα να πίνει φραπέ και να χαίρεται γιατί θυμήθηκε τη σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Έτσι, έπρεπε να το υποστούμε ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ!

               Πρόσωπο που αντιπαθήσαμε περισσότερο το 2014
                      
  Τα κουτσομπολιστικονέα με αφήνουν εντελώς αδιάφορη. Δε με ενδιαφέρει τι κάνει και τι γράφει η κάθε Κατίνα στα κοινωνικά ντίκτυα, ούτε αν πήγε στο τάδε γκαλά φορώντας το τάδε φόρεμα. Ωστόσο, ένα από τα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι το τάδε πρόσωπο έχει γίνει αυτό που λέμε "μα'ι'ντανός" είναι το ότι τον τρως στη μάπα κάθε ημέρα, ακόμα και σε σάιτς μη κουτσομπολίστικου περιεχομένου. Τέτοια είναι κι η Ίγκι μας.

                Στην αρχή δεν είχα πρόβλημα με την ψηλή, ξανθιά, ασπρουλιάρα εκδοχή του Lil'Wayne. Είχε ξεκινήσει ως underground rapper, έβγαλε κάποια συμπαθητικά κομματάκια, σαν το παραπάνω, και γενικά δε μας απασχολούσε και τόσο. Αλλά ήρθε η ώρα να κάνει επιτυχία με το "είμαι φάνσι, το ξέρεις ήδη", που δε μας χάλασε γιατί ήταν καλό μέινστριμ χιτάκι. Και μετά το πράγμα γαμήθηκε. Όσο περνούσε ο καιρός, τα κομμάτια της γίνονταν όλο και πιο για τον πούτσο, με αποκορύφωμα το re-release του δίσκου της και τα πρόσθετα κομμάτια που, well, δεν ακούγονταν και μάθαμε ότι συναγωνίζεται τον Κασιδιάρη σε πέταγμα ρατσιστικών σχολίων. Άι σιχτίρ, Ίγκι. Άι σιχτίρ.

                                      Γαμάτο συμβάν της χρονιάς
  
     Την άποψή μου για τη Ευροβιζιόνα την ξέρετε. Μου είναι αδιάφορη. Να φανταστείτε, φέτος δεν την είδα καθόλου γιατί ήμουν έξω και γύρισα με το τελευταίο λεωφορείο. Χάρη στα κοινωνικά ντίκτυα, έμαθα ότι κέρδισε η Κοντσίτα, ξέρετε, το κορίτσι με τα γένια  και το καταχάρηκα.  Ήταν μια απόλαυση να βλέπεις τους δήθεν μη ρατσιστές να αποκαλύπτονται και να τους χαρίζεις ένα ωραιότατο πλωκ, τους ομοφοβικούς μαλάκες να τους έχει έρθει ο ουρανός στο κεφάλι και τους υποβαλκάνιους σκυλοκάγκουρες να αναρωτιούνται γιατί το χαζό κλαμπομπιτάκι που είχαμε στείλει πάτωσε τόσο πολύ.

                                           Χειρότερο Κομμάτι Της Χρονιάς
             
      ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ το γαμήδι με το μπιτάκι κλεμμένο από τον Κωνσταντίνο Αργυρό και το σπαστικό ρεφρέν, που θυμίζει διασταύρωση ηλεκτρονικού ήχου ξυπνητηριού με ποδοπατημένο Στρουμφάκι. Κι όχι, η Ίγκι δεν είναι τόσο το πρόβλημά μου εδώ πέρα, γιατί η αρχική βέρσιον ήταν με τον Pitbull, που είναι μακράν χειρότερος από κείνην. Κι η Τσένη Φερλόπερ επίσης δε με ενοχλεί, μπράβο στη γυναίκα που διατηρείται τόσο καλά κι ας βγάζει μαλακοτράγουδα πολλές φορές.
   Αναπληρωματικό χειρότερο κομμάτι της χρονιάς είναι φυσικά το ακουστικό ξέρασμα του Τζέισον Ντερούλο, το Γουίγκολ Γουίγκολ Γουίγκολ. Βασικά, γιατί υπάρχει ο Τζέισον Ντερούλο; Τι έχει να προσφέρει στην ανθρωπότητα; Τι ξέρετε εσείς και μου διαφεύγει;

                                          Χειρότερο βιντεοκλίπ της χρονιάς

           
    Η Brooke Candy είναι μια - ας την πούμε - ράπερ της οποίας η μουσική, αλλά και τα βιντεοκλίπ είναι μια προσβολή προς την προσβολή για την προσβολή απέναντι στην ανθρωπότητα. Στο βίντεο, τη βλέπουμε πιο στολισμένη κι από τη μέση λατέρνα, να παθαίνει ένα εγκεφαλικό σε fast forward και να πιάνει το μνι της γιατί είναι και φεμινίστρια. Αν αυτό δε σας έπεισε ότι δε χρειάζεται να δείτε ποτέ σας αυτό το εξάμβλωμα, τότε εικάζω ότι τίποτα δε σας σταματά, ζείτε επικίνδυνα και δε φοβάστε μη μείνετε χωρίς μάτια. Σας θαυμάζω για την τόλμη σας (και την ανωμαλία σας).

                                        Ρόφημα της χρονιάς
 
   Ένας αστικός μύθος λέει ότι υπήρξε μια περίοδος που είχα φαγωθεί να λέω παντού ότι μια φορά στα Εξάρχεια παρήγγγειλα....




                

  ναι, Βίρνα, είναι αλήθεια, ότι έχω παραγγείλει κρύο γαλλικό καφέ. Ήταν το 4th of July κι εμείς είχαμε ακόμα μάθημα στο πανέμορφο κι εξωτικό ΕΚΠΑ λόγω των απεργιών των διοικητικών υπαλλήλων. Ο Θωμάς ο Βάρβαρος είχε τελειώσει με τη σχολή του κι είχε έρθει Αθήνα. Εγώ, στο πλαίσιο της εκστρατείας μου με τίτλο "Τα Εξάρχεια δεν είναι ο Σατανάς", τον πήγα σε ένα καφέ στην εν λόγω περιοχή, όπου τύχαινε να χω κονέ τη σερβιτόρα. Ε, ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε και γιόλαρα ζητώντας ένα γαλλικό καφέ γιατί τότε στους καφέδες γιόλαρα και παράγγελνα ό,τι να ναι.
 - Θα πάρεις τόσο ζεστό καφέ με τέτοια ζέστη; με ρώτησε ο Σαλονικιός.
 - Καλά, φέρε μου έναν κρύο γαλλικό, είπα στην κοπέλα.
     Εκείνη μου απήντησε με το εξής ψύχραιμο:
- Αυτό το πράγμα δεν υφίσταται.
   Ήταν ένα σοκ και μια αφορμή να με δουλεύει ο Θωμάς νυν και αεί, κι εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν.
   Για την ιστορία, πλέον ξέρω να παραγγέλνω γαλλικό. Κι αν ενδιαφέρεστε για την πατέντα,τον σερβίρουν σε ένα άκυρο μαγαζί στη Σόλωνος, απ' όπου τράβηξα τη φωτογραφία που βλέπετε ενώ τον εντόπισα και στον κατάλογο των Μικέλ, όπου με σύρανε χωρίς τη θέλησή μου. Μας κλέβουν τις πατέντες, οι αχρείοι!

                                    Κοτσάνα της χρονιάς

    Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες και ψυχολόγοι τελικά ζουν ανάμεσα μας. Δεν έχουν ανάγκη την προβολή , αλλά χρησιμοποιούν τις ικανότητες τους σε καθημερινές καταστάσεις για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να φθάσουν στην αλήθεια.
   Θα σας πω και τη δική μου, προσωπική ιστορία, που το αποδεικνύει αυτό. Ήμουν στο μετρό της Ομόνοιας, μια ημέρα βροχερή. Ήταν, όμως, κλειστό. Η κοπέλα που ήταν μαζί μου με ρώτησε "Τώρα γιατί το έκλεισαν;". Τότε με έπιασε το φολκλορικό μου στοιχείο και της είπα "Τι να σε πω...". Ένας τύπος τότε γύρισε προς το μέρος μου και με ρώτησε "Θεσσαλονικιά είσαι;". Το βραβείο, λοιπόν, πηγαίνει επάξια σε αυτόν το σοβαρό επιστήμονα, ψυχολόγο της στιγμής, που ανακάλυψε τη μυστική καταγωγή μου.

                                  Tag αναζήτησης της χρονιάς

" δεν είναι θλιβερό". Φυσικά κι είναι. Είναι θλιβεγό, φοβεγό και τγομεγό που δε μπορώ να μπω το γω.
                                    Θαύμα του marketing

   Το να περπατάς τη Μπενάκη στα Εξάρχεια είναι ένα βασανιστήριο καθώς η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι η επιτομή της ασχήμιας, αυτή και το κομμάτι της Ιεράς Οδού που περνάει από τον Ελαιώνα. Η λεωφόρος αυτή, λοιπόν, είναι γεμάτη με αφίσες, αφίσες αριστερές, αναρχικές κι αφίσες συναυλιών. Η μόνη αφίσα που έκανε τη διαφορά ήταν μια που έλεγε "Χάθηκε η Ροζούλα" με τη συνοδεία μιας φωτογραφίας γουρουνιού. Παραξενεύτηκα εγώ καθώς δεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο να χάνει κανείς γουρούνια στην Αθήνα. Κοιτάζω, λοιπόν, λίγο πιο κάτω και βλέπω την επιγραφή "ντοκιμαντέρ για τις βιομηχανίες κρεάτων". Αυτή η αφίσα είχε αναμφισβήτητα κερδίσει την προσοχή μου και, ναι, αποτελεί ένα θαύμα του σύγχρονου marketing. Κλαπ, κλαπ, κλαπ στο δημιουργό της.

                                 Χειρότερος δίσκος της χρονιάς


     Η Karen Oh είναι η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs, oι οποίοι μας έχουν χαρίσει διαμαντάκια σαν αυτό. Φέτος έβγαλε το σόλο ντεμπούτο της με τίτλο "Καψουροτράγουδα" που κινείται σε lo fi ύφος. Τι είναι η lo fi; Ένα μουσικό παρακλάδι με θορυβώδεις ακουστικές κιθάρες και φωνητικά κλαμμένης φάλαινας, κοινώς η πυξβλαξίαση της indie, το αντίστοιχο με υπνωτιστικό ελληνικό έντεχνο. Κι όταν η τραγουδίστρια μιας τέτοιας γκρουπάρας βγάζει lo fi, ε, συγνώμη Κάρεν μου, αλλά δε συγχωρούνται έτσι εύκολα τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

                                              Κομματάρα της χρονιάς
              
                    Γιατί η ουσία βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται στη Σία. Αμήν.

                       Aτάκα που μας σημάδευσε το 2014

     "Για ό,τι συμβεί, πάντα σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω για ψώνια" - Καλ, εκφράζοντας μια ολόκληρη γενιά.

    Αυτά από μένα και να φροντίσετε μην κρυώσετε χριστουγεννιάτικα, ούτε να κολλήσετε τους άλλους. Και να ακούτε Σία, να αποφεύγετε τις lo fi μαλακίες και να ξέρετε ότι η λύση σε όλα είναι το αλκοόλ και τα ψώνια.

19 σχόλια:

  1. Σε αυτό το τελευταίο ξέρεις ότι συμφωνώ. Στα μισά τουλάχιστον!

    Βέβαια με στεναχώρησες που δεν έβαλες στα βραβεία σου τις ειδήσεις του αδέννα σαν ειδήσεις τις χρονιάς γιατί - αλήθεια να λέγεται - κατέλαβαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περάσουν το μέγκα. Και τις δεκάμιση φορές που είδα μισό δελτίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πληροφόρησης που εμπιστεύονται αποκλειστικά και μόνο εμένα, στον τάφο της Αμφίπολης βρίσκονται θαμμένα το μετρό της Θεσσαλονίκης, το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, η χαμένη έμπνευση του Τζέιμς Χέτφιλντ και ένας κρύος γαλλικός.
    Δηλαδή η Τσένη Φερλόπερ είναι 45 χρονών, με λες εσύ τώρα; Γαμώ τους θεούς της πλαστικής χειρουργικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Εγώ πιστεύω ότι ο σκελετός της Αμφίπολης είναι ένας νεκρός σερβιτόρος των Μικέλ γιατί φυσικά κι υπήρχαν Μικέλ εκεί κάτω.
      Γιες, σι ιζ.

      Διαγραφή
    2. Ο Θωμάς γίνεται ιερόσυλος με το Τζενάκι. Γιατί, Θωμά;

      Διαγραφή
  3. Εγώ το μόνο που έχω καταλάβει όλη αυτή τη χρονιά είναι πως:
    1) όσο και αν το παίζεις εύαισθητοποιημενος στα σόσιαλ μίντια τύπου tumblr οπου καταπολεμάς τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τη rape culture, άλλο τοσο στα παπάρια σου οσον αφορα τη πραγματικη ζωη. Για αυτο μας μισουν οι εξωγηινοι.
    2) Η Itchy Areola ειναι φορ ντε πουτς.
    3) Πάλι δεν βρηκα γκομενο.
    4) Πάλι δεν βρηκα γκομενο, λεμε.
    5) Η Γριά Μάγισσα κάνει καλό trap και σαν σωστος γκεης, εχω αγαπησει ασχημα τα νεα κομματια της Ματζανα.
    6) Ο Θωμας θελει να γαμησει τη Χείλι Γουίλιαμς.
    7) Είμαι σε δίλλημα. Να βαλω Μπουτι οταν ερθω σπιτι σου ή Γουϊγκλ Γουϊγκλ Γουϊγκλ;
    Υ.Γ. Αν θελετε τη δουλεια μου την εχω και σε βιντεο. (Η Ιωαννα κχερει.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, η lo fi είναι για τον πούτσο, κάτι το οποίο είναι διαχρονικό συμπέρασμα, αλλά το προσθέτουμε κι εδώ γιατί μπορούμε.

      Διαγραφή
    2. Η Χέιλι ήταν last year, τι λαστ δηλαδή, 2013.

      Διαγραφή
  4. Γιατί μισείτε όλοι την Iggy είναι καλή!!! Και τι ρατσιστικα σχόλια; αφού πηδιέται με μαυρο...και σοβαρά τι επιπεδο περιμένετε απο ένα παιδί που έφυγα στα 16 απο το σχολείο για να πάει στην Αμερική, και μέρχι τα 16 απλά μαζευε λεφτά για να πάει στην αμερική....τώρα βέβαι δεν άκουσα το rerelease του άλμπουμ της ... και είδα μόνο τη συνέντευξη της με τον Rue Paul ... προς το παρών την αγαπω.

    ο Ντερούλο υπάρχει επειδή ο usher μας έδωσε τον Justin Bieber και πλέον όλοι του κρατάνε μούτρα...και για να φέρει τους βαλκανικους ήχους στο προσκήνιο με το τραγούδι του Trumpets για να έχουν όλοι ένα τραγουδι να παίζουν στο γάμο τους με το Marry me και να τραγουδάει μαλακίες με τον Snoop Dogg οπως το Wiggle Wiggle. Το να παίρνεις σοβαρά τραγούδια όπως το Wiggle είναι σαν να παίρνεις στα σοβαρά το Gagnam Style μόνο που ο Psy στο Gagnam έκραζε τους ταγροβλαχους που κατεβαινουν απο του βουνο και βγαίνουν σε κυριλε κλαμπ όπως αυτα του Gagnam και το παίζουν πλούσιοι με τα λεφτά τους ενώ καταβάθος είναι κάγκουρες.

    Για τον κρύο Γαλλικό καφέρ...ας είναι καλά οι Ιάπωνες που το ανακάλυψαν και το σερβίρουν τώρα σε αρκετά μαγαζιά στη Θεσσαλονικη μια που η νέα μόδα είναι το μπαριστιλικί. Στην δουλειά μου σερβίρούμε εδώ και 2 χρόνια αλλά κανείς δεν το παραγγέλνει...Δοκίμασα στο Blue cup στην Θεσσαλονίκη και ήταν σαν να επινα εμετο...ωστόσο στο Ble μπορεις να τον συνοδέψεις με αφρόγακαλα και να πάθεις οργασμό στο δευτερόλεπτο.

    Σχετικά με την Κοτσάνια της χρονιάς....Τελκά οι Αθηναίοι είναι πιο κομπλεξικοι με εμάς από ότι εμείς με αυτούς....

    Καλή η Σία αλλά με κουράζει που ακούγεται σαν την λευκή ριχάνα απο την τζαμάικα και οχι τις βερμούδες...αλλά τι ξμιλάω εγώ...εγώ ακούω μόνο φαρέλ,μαρς και κορεάτικη ποπ

    Νομίζω πάντως πως είχες μια καλή χρονιά και εύχομαι να έχεις μια ακόμη καλύτερη χρονιά, Να προσέχεις ακι αν περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι και πάλι δε χρειαζόμασταν τον Ντερούλο. Αν θέλαμε βαλκανικούς ήχους σε μέινστριμ κομμάτια, θα ακούγαμε Πάολα.

      Διαγραφή
  5. Και όπως νομίζω έχω ξαναπεί, εγώ όχι μόνο παρήγγειλα κρύο γαλλικό αλλά μου τον έφτιαξαν. Όταν με κοίταξε με δέος ο μπουφετζής στο ΤΕΙ Αθήνας, του είπα "κάνε τον γαλλικό και βάλε μερικά παγάκια μέσα", Θεα!!!

    Άντε καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το θυμάμαι. Μέσα στο 2015 σχεδιάζω να μπω με ύφος σε εκείνο το μαγαζί στη Σόλωνος να παραγγείλω κρύο γαλλικό και να το πω στη φίλτατη σερβιτόρα, η οποία με πρόετρεψε να δοκιμάσω τον κρύο γαλλικό τους, επειδή μας κλέβουν που μας κλέβουν τις πατέντες. Να μάθει να μη μου τονε σερβίρει!

      Διαγραφή
  6. Αυτη την Ιγκι πρωτη φορα την ακουω (οπως και τους αλλους καλλιτεχνες που αναφερεις), δυο ιγκι ξερω, τον Ιγκι τον καλο και τον μακαριτη σαυρο μου Ιγκι ξυγκι.
    Αυτο με τον καφε φιλτρου μεγαλη μαγκια, το οτι τον εκανες κρυο, το οτι τον ελεγες Γαλλικο οχι. Επίσης για σπασιμο μπορεις να παραγγελνεις Τουρκικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχμ,δεν το κανα επίτηδες. Απλά δεν ήξερα τίποτα άλλο για το γαλλικό παρά μόνο ότι είναι καφές. Τότε ήταν που χα αρχίσει να πίνω καφέ, σε μια φάση που δεν ξεχώρισα καν το καπουτσίνο από το espresso.

      Διαγραφή
  7. Έχω μείνει μαλάκας γιατί μόλις συνειδητοποίησα ότι ξέρω εδώ και πολύ καιρό το "chandelier", ότι μ' αρέσει πολύ και ότι δεν το τραγουδάει αυτή που νόμιζα (δε λέω ποια, θα φάω κράξιμο)
    Καλές γιορτές by the way..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.