Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

The Χύμα Στο Κύμα Sessions

   Νομίζω όλοι οι μπλόγκερζ περνάμε τη φάση που δεν ξέρουμε τι να γράψουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Εκεί θέτουμε τρεις επιλογές: ή το αφήνουμε για λίγο μπας και ξεμπλοκάρουμε ή γράφουμε ένα μιξ εν ματς επειδή οι ιδέες μας είναι πολλές κι άτακτες ή γράφουμε ένα filler. Ο τίτλος της ανάρτησης φανερώνει αυτή τη διάθεση για mix n much, σύμφωνα με τη λογοτεχνική μου συνείδηση που μπήκε σε εφαρμογή επειδή υποψιάζομαι ότι ο Captain Obvious πήγε στο γάμο για πουρνάρια. Oπότε, ναι, ακολουθώ τη δεύτερη επιλογή.

 *Το ότι πάσχω από ψυχαναγκασμό είναι παγκοσμίως γνωστό. Καθώς βρισκόμαστε στα τέλη της χρονιάς, εγώ, από χόμπι κι από βίτσιο, φτιάχνω μια λίστα με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, ακόμα κι αν δε συμμετέχω στην τέρμα χιψστερική Μπλογκοβίζιον. Εξαιτίας αυτού του ψυχαναγκασμού, κατεβάζω του κόσμου τους δίσκους, γνωστούς, άγνωστους και δε δέχομαι να κατεβάσω δίσκο περασμένων ετών παρά μόνο σε περιόδους που δε βγαίνουν πολλοί δίσκοι (δηλαδή Γενάρη με αρχές Φλεβάρη και τέλη Ιούνη μέχρι τέλη Αυγούστου).  Ξέρω, στ' αρχίδια σας ο πόνος μιας χιψστερούς. Άπονοι άνθρωποι.

* Για όσους δεν ξέρουν, η Μπλογκοβίζιον είναι ένας μίνι διαγωνισμός ανάμεσα στα μπλογκς, όπου καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη ψηφίζουν και παρουσιάζουν μπλογκικά  τους 20 αγαπημένους τους δίσκους για την τάδε χρονιά. Ή, καλύτερα, η εποχή του χρόνου όπου νιώθεις ότι ακούς πολλή ποπ σε αντίθεση με τους μεγαλοτιτάνες της ψαγμενιάς, με τα ονόματα καλλιτεχνών που εσύ δεν ήξερες και τα ονόματα παρακλαδιών μουσικών ειδών, τύπου lo fi ή shoegaze, πιο πολλά κι από τις συνιστώσες του Σύριζα. Μην ψαρώνετε ωστόσο. Όλοι αυτοί, αφού γράψουν ανάρτηση, πάνε κι σνοίγουν μπουκάλι στην Πάολα. Στάνταρ σας λέω.

* Μον Ντιέ, έχω γίνει άλλος άνθρωπος! Πέρσι ήμουν καλό κοριτσάκι. Πήγαινα σε όλα τα μαθήματα (εκτός από ένα που χε απαλλακτική εργασία), ακόμα και στους πιο βαρετούς καθηγητές κι έκανα ό,τι εργασίες υπήρχαν, υποχρεωτικές, προαιρετικές, απαλλακτικές ή προσθετικές. Φέτος, έχω χωρίσει τα μαθήματα σε δυο κατηγορίες: σε αυτά που πηγαίνω γιατί μου αρέσουν ή γιατί θέλουν παρακολούθηση για να τα περάσεις και σε αυτά που πιστολιάζω χωρίς τύψεις και παίρνω σημειώσεις από άλλους ή τα βρίσκω στο eclass. Νομίζω μπήκα στον ίσιο δρόμο. Μπορεί κι όχι.

 * Ζητείται όρεξη να γράψω εργασία για τη σχολή. Δεκτές μόνο οι σοβαρές προτάσεις οπότε οι ανώμαλοι που θα με παίρνουν για να τους κάνω μασάζ/ στενογραφία/ δεν ξέρω γω τι άλλο, θα τρώνε error 404, πλωκ, ριπόρτ και νδιλίτ με συνοπτικές διαδικασίες.

* Σε μια εργασία μου είχα να παρακολουθήσω δελτία ειδήσεων της Νέριτ. Μέσα από αυτά έμαθα ότι έρχεται ανάπτυξη, ο τουρισμός πάει τζετ, η Αμφίπολη είναι ένας θρίαμβος του ελληνισμού και της ανθρωπότητας γενικότερα, η δικαιοσύνη αποκαθίσταται σε κάθε περίπτωση κι αν βγει ο Σύριζα, θα πεθάνουμε όλοι.

       



* Είναι 9 και κάτι το πρωί κι είσαι στο μετρό, πηγαίνοντας στη σχολή,να εισπράξεις γνώσεις που θα σου χρειαστούν όταν θα βγάζεις κάρτα για τον ΟΑΕΔ. Ακούγεται αυτό το όμορφο σφύριγμα που έχεις για τα μηνύματα στο κινητό. Είναι μια φιληνάδα σου από τη σχολή και σε λέει ότι τελικά δεν έχετε μάθημα. Δεν την αμφισβητείς κι όταν κατεβαίνεις στην προσεχή στάση για να ανοίξεις Wi Fi και να τσεκάρεις το σάιτ της σχολής, ανακαλύπτεις ότι η ανακοίνωση ότι δε θα γίνουν μαθήματα είχε γίνει πρωί πρωί, με την αυγούλα. Λατρεμένο ΕΜΜΕ, ποτέ δε θ΄ αλλάξεις.

* Ένα άλλο πράγμα που μου αρέσει στη σχολή μου είναι ότι οι καθηγητές δίνουν σαφέστατες οδηγίες. Ένα παράδειγμα, μια καθηγήτρια μας είχε πει ότι το σετ των σημειώσεων για το μάθημά της βρίσκεται "στη στοά του φωτοτυπάδικου δίπλα από την Αγγελοπούλου (σ.σ. μια αίθουσα όπου κάνουμε μάθημα, όχι η Γιάννα), σε ένα υπόγειο". Οι οποίες σημειώσεις βρίσκονταν εν τέλει στο φωτοτυπάδικο κι εμείς, τρεις κοπέλες σαν τα κρύα τα νερά, τρέχαμε στα σκοτεινά υπόγεια και καταγώγια 12 παρά το πρωί! Έπειτα από αυτό, εικάζω πως η συγκεκριμένη καθηγήτρια έστειλε αυτόν που τη ρωτούσε πώς πάνε για Ηλιούπολη στη Νέα Ερυθραία.

* Νομίζω δεν υπάρχει πιο γαμάτη φάση από το ξύπνημα στα άγρια χαράματα - ντύσιμο και βάψιμο με την τσίμπλα στο μάτι - κατανάλωση του πρωινού με το σκύλο να χοροπηδάει με λιγούρα πάνω σου μπας και του δώσεις ένα ψίχουλο. Εγώ το ζω μερικές ημέρες την εβδομάδα και φροντίζω να το διευκολύνω επιλέγοντας τα ρούχα μου από την προηγούμενη ημέρα - για την κίνησή μια ψυχή με χε πει ότι θα γίνω επιχειρηματίας. Τις περισσότερες φορές, όμως, καταφέρνω να φτάνω με καθυστέρηση στη σχολή. Το σχέδιο μου πάει πολύ καλά, you see.

* Αυτό το πράγμα με τους συγγενείς που σου παίρνουν δώρο κάτι απαίσια ρούχα και, για να τα αλλάξεις, πρέπει να βρεις το πιο νορμάλ ρούχο στα μαγαζιά με τα γεροντίστικα απ΄όπου το ψώνισαν, πρέπει να σταματήσει.

* Και τέλος, θα περάσω ανθρωπιστικό μήνυμα λέγοντας το εξής: ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ!
    Αυτά είναι τα βάσανά μου για την ώρα. Κάντε μου έναν έρανο για να με παρηγορήσετε, τώρα που μαστε και κοντά στις γιορτές!

10 σχόλια:

  1. Πιστολιάζει το κοπελούδι και μέλπουν οι καθηγητές "all you had to do was stay" υπο το φεγγαροφωτο μιας ομορφης νυχτας του Δεκεμβρη με τον Τζόνι Γουόκερ τυλιγμενο στα δαχτυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε εργασία είχες να παρακολουθήσεις δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ; Αυτό πρέπει να πάει εκεί που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι βασανισμοί θεωρητικά έχουν απαγορευτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ένα δείγμα των βασανιστηριών στα οποία υποβαλλόμαστε καθημερινά για να πάρουμε το πτυχίο μας.

      Διαγραφή
  3. Βαρέα και ανθυγιεινά που κάθεσαι και βλέπεις ειδήσεις της ΝΕΡΙΤ.. επίσης αν ενδιαφέρεσαι, σου κάνω εργασία, γιατί τις δικές μου δεν πρόκειται να τις κάνω... Κατά τ' άλλα, χαίρομαι για τον τελευταίο σου αστερίσκο..
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, είσαι ο άνθρωπος μου. Αύριο στις 7 για να συζητήσουμε την αμοιβή σου.

      Διαγραφή
  4. γιατί νομίζω πως ειδικά εσύ δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ πρόβλημα «έμπνευσης»;

    θεωρώ πως πάντα έχει κάτι στο μυαλό σου για να γράψεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ το θεωρώ, αλλά έλα μου που μπαίνουν πολλά διλλήματα γιατί α) γράφω και κάπου αλλού και πρέπει να αποφασίσω τι θα γράψω και πού και β) μπορεί να χω μια ιδέα και να μη μου βγαίνει ρε παιδί μου, να καταλήξει ένα μισοτελειωμένο draft ή να μη μου αρέσει έτσι όπως την έχω αναπτύξει.Άσε και το άλλο, που δε μου πάει καρδιά να κάνω mix n much συνήθως γιατί θα θεωρήσουν οι αναγνώστες ότι είναι ξεπέτα! Ζω ένα δράμα! *αποσύρεται στα ιδιαίτερα της*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.