Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός Επιβίωσης Για Μετά Τις Εκλογές

 Disclaimer: Το άρθρο δεν αποτελεί σοβαρή πολιτική ανάλυση, ούτε προσφέρεται για πολιτικές προβλέψεις, ούτε στηρίζει κάποιο κόμμα.
  
   Εν έτει 2015, μόλις από τον πρώτο μήνα του χρόνου, η Ελλάντα βρίσκεται σε έναν χαριτωμένο αναβρασμό. Ξέρετε, οι εκλογές πλησιάζουν, καλούμεθα να επιλέξουμε νέο μαλάκα που θα τα κάνει σκατά και μετά θα αναρωτιόμαστε ποιος τον ανέδειξε νέο σωτήρα της κατακαημένης Ψωροκώσταινας.Ψάχνετε πώς να το διαχειριστείτε όλο αυτό, μη μου πάθετε και κανένα καρδιακό, στο άνθος της νιότης σας. Ε, μαντέψτε ποιος θα κάνει τη χρυσή δουλειά του να σας πει τι να κάνετε αύριο.
                         
  Συγκέντρωσε προμήθειες. Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα πάνε τα πράγματα. Μπορεί να βγει νέα κυβέρνηση αύριο - μεθαύριο και να κυρήξει πτώχευση πριν πεις κύμινο. Γι' αυτό άρχισε σιγά σιγά να παίρνεις τα βασικά, ξέρεις, ψωμί, λάδι, φασόλια, σερβιέτες, αν μπορείς, καβάτζωσε και λίγες μπυρίτσες. Και μου ανησυχείς για τον καφέ. Όπως άλλωστε άκουσα να λένε "Ο Έλληνας δε θα ξεμείνει ποτέ από καφέ".
  Πάρε τα ωραία σου λεφτάκια από τις τράπεζες. Αυτό εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με τις προμήθειες. Μπορείς να χεις εμπιστοσύνη; Πού ξες αν θα χαθούν μια ωραία πρωία; Θα σε προειδοποιήσουν νομίζεις; Θα έρθουν ένα βράδυ με βροχή και θα σε αποχαιρετίσουν με δάκρυα; Αυτό νομίζεις; Κάνε, λοιπόν, το ψυχικό και πάρε τα στο σπιτάκι σου. Βάλε τα κάτω από το στρώμα σου, να, σαν την Ελένη Βλαχάκη, με τις λυρίτσες της.
  Απομάκρυνε τα γυναικόπαιδα. Τις γυναίκες γιατί θα τις βιάσουν οι κομμουνισταί. Τα παιδιά γιατί τα πλησιάζουν άγριοι πολιτικοί κι ή παριστάνουν τους ποδοσφαιριστές για να καταλήξουν να τους λένε κάτι παπαριές για εμπόδια και δυσκολίες ή, όντες ψεκασμένοι, τους δίνουν οδηγίες για το πώς θα κατευθύνουν το τρενάκι τους. Είναι δύσκολοι καιροί για να αφήνετε τα παιδιά σας αφύλακτα, στα πάρκα και στας εξοχάς, με τέτοιο κόσμο που κυκλοφορεί έξω από το τρελοκομείο.
  Να σαι έτοιμος για όλα. Αν όντως βγει ο καλός πατερούλης Τσίπρας, τότε θαύματα θα συμβούν! Θα ολοκληρωθεί το μετρό Θεσσαλονίκης,θα πάρει ο Μπάοκ πρωτάθλημα, θα γράψει ο Στέφανος Μαξ ένα λογοτεχνικό αριστούργημα με βαθυστόχαστα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που θα πουλήσει τα κέρατά του, η Μπρίτνι Σπίαρς θα το γυρίσει σε post hardcore με lo fi, psy folk και post rock επιρροές και τέθοια. Mη σου κάνει έκπληξη τίποτα. Σε αυτόν τον εκλογοχτυπημένο κόσμο όλα είναι δυνατά.
   Γράψε ένα βιβλίο. Στα εξωτερικά, είναι στανταράκι ότι θα πουλήσει η δακρύβρεχτη ιστορία ενός κατακαημένου Έλληνα που έπρεπε να υποστεί το ζυγό της κρίσης και τις μετά μπάφων και λοιπών ναρκωτικών αποφάσεις. Αν το διανθίσεις και με ένα εξίσου δακρύβρεχτο ειδύλλιο, λίγους φόνους και πολύ σεξ, θα έχεις εμπορική επιτυχία.
   Ετοίμασε χαρτιά και διαβατήρια. Σίριουσλι, όποιο και να ναι το αποτέλεσμα των εκλογών, δε βρίσκω λόγο να μείνεις σε αυτό το κακόμοιρο το Ελλαδιστάν, που δεν το βλέπω να σώζεται, παρά μόνο με την επέμβαση του Τσακ Νόρρις. Ναι, ναι, δε βρίσκεις σε άλλη χώρα greek feta, souvlaki, bouzouki, αλλά, μάντεψε, στην Ελλάδα θα καταργηθούν κι αυτά! Άνοιξε τα φτερά σου, μπες στο πρώτο αεροπλάνο και πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!

    Αυτά από εμένα κι εύχομαι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μου για να λέμε ότι επιβιώσαμε από αυτές τις δύσκολες εποχές. Nαι, είμαι καλός άνθρωπος κατά βάθος και θέλω να επιβιώσουμε όλοι μαζί. Α, και καλή μας εξεταστική!


10 σχόλια:

  1. "Σίριουσλι, όποιο και να ναι το αποτέλεσμα των εκλογών, δε βρίσκω λόγο να μείνεις σε αυτό το κακόμοιρο το Ελλαδιστάν, που δεν το βλέπω να σώζεται, παρά μόνο με την επέμβαση του Τσακ Νόρρις."
    Νομίζω σε αυτή την πρόταση τα είπες όλα! Με το κείμενο δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω με τα χάλια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ έχω ήδη τελειώσει το αριστούργημά μου "Φόνος στο Βυζάντιο". Θες να σου διαβάσω το πρώτο κεφάλαιο; "Η νύχτα άπλωσε τα μαύρα της πέπλα πάνω από την ωραιότερη πόλη του κόσμου...την Κωνσταντινούπολη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Spoiler: ο ήρωας θα θέλει να δολοφονήσει τη γκαρσόνα. Άσχημο, κατ' εμέ, γιατί όποιος σου φέρνει μπύρες αξίζει τη ζωή.

      Διαγραφή
  3. http://www.tokoulouri.com/politics/stratouleios_oikonomia/

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που μας ενημέρωσες εγκαίρως να κρύψω τις λυρίτσες μου κάπου αλλού, όχι στα στρώματα.

      Διαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.