Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πρώην Συμμαθητές

     Σε περίπτωση που περάσεις στην πόλη σου και δε χρειάζεται να ξενιτευτείς για σπουδές, υπάρχει ένας αναπόφευκτος κανόνας που θα σε στοιχειώνει, κυρίως επειδή μένεις ακόμα στο πατρικό σου και στη γειτονιά σου: θα πετυχαίνεις πού και πού πρώην συμμαθητές. Θα πηγαίνουν κι αυτοί στη σχολή τους ή θα βολτάρουν με τα γκομενάκια τους ή με την παρέα τους. Τι χαρά!
                           
                     
 - Κάποιοι δε θα έχουν αλλάξει καθόλου. Θα έχουν παραμείνει το ίδιο ξινοί, αντικοινωνικοί, με μηδενική όρεξη για ζωή και θα σου δίνουν όση σημασία σου δίνανε τότε, η οποία ισούται με το μηδέν. Το πολύ πολύ να σε χαιρετήσουν αδιάφορα επειδή βρεθήκατε στο ίδιο βαγόνι στο μετρό.
- Κάποιοι θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, με το να ασχοληθούν με τον κλάδο του PRιλικιού σε διάφορα κλαμπ που δεν πατάς γιατί φοβάσαι μην κολλήσεις Δαπίτιδα ή χιψστερίτιδα. Έτσι, βλέπεις μια ημέρα στις ειδοποιήσεις σου "ο τάδε σας προσκάλεσε στην τάδε εκδήλωση του τάδε σικάτου κλαμπ" και πατάς το decline γιατί είσαι και πολύ αντιδραστικός τύπος. Υπάρχει κι η περίπτωση να σου πεταχτούν στο τσατ, λέγοντας για την τάδε σελίδα "κάνε λάικ άμα θες". Ακριβώς όπως το είπε. "Άμα θες". Και δε θέλω.
-  Κάποιοι θα σε δουν και θα σε ρωτήσουν "έχεις ακόμα σχέσεις με το Λύκειο;". Εκεί συνήθως απαντάω με ένα αυθόρμητο και βροντερό "όχι" και καταλήγετε να συζητάτε πόσο για τον πούτσο ήταν οι καθηγητές, ότι μόνο ένας δυο από αυτούς τελικά άξιζαν και πόσο γαμάτα περνάτε τώρα, στη σχολή σας.
- Κάποιοι θα προσπαθήσουν να κρύψουν το απωθημένο τους, λέγοντας σου ότι δεν πειράζει που δεν πέρασαν στη σχολή που χαν δηλώσει ως πρώτη επιλογή, ιδίως αν αυτή ήταν Ιατρική ή Νομική, αλλά θα έχουν πειστεί ότι κι η σχολή που πέρασαν είναι κομπλέ.
- Άλλοι πάλι θα σου γκρινιάξουν που δεν πέρασαν εκεί που ήθελαν, θα σου πουν ότι ξαναδίνουν Πανελλήνιες, ότι όλη η ζωή τους είναι μια απογοήτευση και τέθοια. Παιδιά, για όλους έχει η ζωή, don't you worry.
-  Θα υπάρξει κι αυτή η μερίδα των πρώην συμμαθητών που θα κοιτάνε με νοσταλγία το παρελθόν, θα σου πούνε "αχ, πόσο ωραία ήταν τότε!¨κι εσύ θα αναρωτιέσαι τι τους ποτίζουνε, αν πρέπει να φωνάξεις τον Καμένο να προβεί σε έλεγχο και σε εξορκισμό, Στο τέλος της συζήτησης σας θα σου προτείνουν να κανονίσετε ή να κάνετε κανένα reunion με την υπόλοιπη τάξη, την ίδια στιγμή που εντελώς τυχαία θα βρίσκεσαι σε επαγγελματικό ταξίδι στα νησιά Φερόε.
- Θα σου μιλήσουν ευγενικά άτομα που στο Λύκειο σε σνόμπαραν. Μην τους κρατήσεις κακία, ίσως επιτέλους έμαθαν να μην εκφράζουν τόσο ευθέως την αντιπάθειά τους ή να θεώρησαν ότι τότε έκαναν μαλακίες.
- Αυτός για τον οποίον τα κορίτσια στο Λύκειο άλλαζαν το ένα βρακάκι μετά το άλλο θα 'χει μετατραπεί σε ένα τελειωμένο κλαρίνο. Σε έναν μικρότερο αριθμό περιπτώσεων θα είναι όντως το γαμάτο γκομενάκι που θα βίαζες άνετα, αλλά θα 'χει κοπέλα.
- Το ζευγαράκι που όλοι τους βγάζανε τη μία φήμη μετά την άλλην και παρίσταναν τους insiders στη σχέση τους θα ζει και θα βασιλεύει.
- Η αλτέρνατιβ κοπέλα με τις λίγες παρέες και το χαμηλό προφίλ την πετυχαίνεις στο μετρό της Ομόνοιας και θα ναι στανταράκι ότι θα κατευθύνεται στα Εξάρχεια. Θα 'χει γραφτεί στην Εαακ της σχολής της ή στο αντίστοιχο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της σχολής της.
- Ο πρόεδρος του 15μελους θα χει εξελιχθεί σε επαγγελματία Δαπίτη. Από μικρός φαινόταν.
- Μια μέτριας εμφάνισης γκόμενα θα χει πλέον μετεξελιχθεί σε μια μουνάρα και θα πάει να της την πέσει αυτός που κείνη γούσταρε στο σχολείο, αλλά θα πάρει τα αρχίδια του ανά χείρας γιατί τα δεδομένα κι οι μαλακίες πληρώνονται.
- Οι παθολογικά κουτσομπόληδες θα σε ψαρέψουν. Θα σε ρωτήσουν λεπτομερώς για το τι κάνεις στη σχολή, αν πηδιέσαι με κανέναν, τι στάσεις εφαρμόζετε κι αν φοράς ακόμα το ίδιο νούμερο σουτιέν. Απίστευτο το ότι τους απασχολούν τα ίδια πράγματα με τότε.
   κι ένα τελευταίο κι αισιόδοξο:
- Αυτοί που τότε θεωρούσες και γαμώ τα παιδιά συνήθως παραμένουν γαμάτοι και σε εκπλήσσουν ευχάριστα όταν μιλάτε.

18 σχόλια:

  1. Πόπο, πολλά απ' αυτά τα άτομα που περιέγραψες παραπάνω υπάρχουν γύρω μου! Εντάξει, δε μιλάω για τους συνομήλικους μου μόνο, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά που γνωριζόμαστε απ' το Λύκειο..
    Πάντως έχω αρκετούς φίλους PR.. οκ, είναι η μόδα της εποχής, απλά επειδή στα φοιτητικά τους χρόνια αυτή τη δουλειά επέλεξαν και επειδή πληρώνονται με τα άτομα που φέρνουν στο μαγαζί, όσο μπορώ τους βοηθάω (όχι πως με χαλάει κιόλας..χδ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω απο το σχολειο ουτε το ονομα μου δε θυμαμαι. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις. Εμείς δε μπορούμε να τα ξεχάσουμε, υπάρχει κι ένα Facebook στη μέση.

      Διαγραφή
    2. Και τι φοβασαι να τους διαγραψεις; Aφου δε τους πας!

      Διαγραφή
    3. Δεν τους διαγράφουν για τον ίδιο λόγο που δεν τους λένε κατάμουτρα στο δρόμο όταν βλέπονται "σάλτα και γαμήσου ρε καραγκιόζη". Κοινωνική ευγένεια ;)

      Διαγραφή
    4. Ναι, πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή κι όχι στο λιθοβολισμό.

      Διαγραφή
  3. ααα πολλοί φίλοι μου ήθελαν να γίνουν PR. όχι απ αυτό το PR αλλά Power Ranger

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη γενικεύεις για τους προέδρους δεκαπενταμελών. Κι ο Τσίπρας από κει ξεκίνησε κι έφτασε εδώ που μας έφτασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου writer!
    Με τα παιδιά του Λυκείου έχω χαθεί εντελώς. Συχνά βλέπω όμως τους συμμαθητές του Γυμνασίου. Πως σε αλλάζει ο καιρός βρε παιδί μου. Με έκπληξη διαπιστώνω για πολλούς ότι τα πρωτεία, οι σημαία που πήραν, και η πρωτοκαθεδρια στις παρέες και στη δημοφιλία δώσαν τη σκυτάλη σε πιο σκοτεινούς καιρούς.
    Βέβαια θα με ενδιέφερε ένα Reunion για να μάθω τα νέα τους, να δω κάποιους. Βέβαια και θα πήγαινα γιατί πολλούς που έψαξα στο google και σε άλλες μηχανές δε τους βρήκα πουθενά. Σα να άνοιξε η γη και τους κατάπιε (εδώ χτυπάω ξύλο για το χειρότερο...)

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα πας τότε, να τσεκάρεις αν είναι ζωντανοί. Έστω και για την ιστορία.

      Διαγραφή
  6. Μην το δένεις κόμπο το αισιόδοξο το τελευταίο. Ήταν κάτι γαμάτα παιδιά, τα οποία έμειναν για πολλά χρόνια γαμάτα, μέχρι να βρουν δουλειά ή να παντρευτούν και μετά εξελίχτηκαν σε κότες του κερατά. Ανεξαρτήτως φύλου! Οπότε, τους έκοψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα, δηλωνω ρισπεκτ στο ποστ σου.
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.