Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

- Φθινοπωρινό Catch Up -

   Ο Σεπτέμβρης είναι, για εμένα, ο μήνας που λέω "νέα σεζόν, νέα επεισόδια". Σε περσινή ανάρτηση είχα πει ότι τον λατρεύω και κάποιοι εκεί, στο βάθος, να, σας βλέπω, παραλίγο να φέρουν παπά να μου κάνει εξορκισμό. Δε βαριέσαι.
    Μια φίλη μου μου έλεγε χθες πως έχει πάψει να πιστεύει στη γυναικεία φιλία. Σε κάτι τέτοια σημεία αναλογίζομαι ότι έχω, τουλάχιστον, καλές φίλες, μερικές εδώ κι αρκετά χρόνια κι ενδεχόμενο πουστιάς δεν παίζει. Κι άντε να της το εξηγήσεις, ότι απλά έχει πέσει σε όλες τις κακές περιπτώσεις. Αχ, αδικούμαι, θα μπορούσα να είχα πάει Ψυχολογία. Άσχετα αν δεν την έπιανα. Λεφτομέρειες.
   Μιας που μιλάμε για τα φιλικά μου, μπορώ να πω ότι έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πράγματα. Για παράδειγμα, έχω μια φίλη με την οποία έχουμε δέκα χρόνια διαφορά -πρέπει να τα χω ξαναπεί. Γνωριστήκαμε με έναν τελείως τυχαίο τρόπο, εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. Όλα μπορεί να φαίνονται ειδυλλιακά, στην αρχή. Μετά συνειδητοποιείς ότι το χάσμα γενεών σε κομπλάρει λίγο. Σκέφτεσαι "τι να της πω;", "θα έχει χρόνο να ασχοληθεί μαζί μου;", "σε ποιο βαθμό πρέπει να επιμείνω;". Είμαι, παρόλα αυτά, ευγνώμων γιατί. παρά τις μπερδεμένες μου σκέψεις, έχω πάρει πολλά απ' αυτό το δίχρονο πάρε δώσε.
  Εύχομαι να μην κάνω καμιά μαλακία και τα γαμήσω όλα. Όχι, ικανή με έχω. Και, μαντέψτε, δε θέλω. Δε θέλω να χαλάω τις φιλίες μου για δικές μου μαλακίες, δε θέλω να βλάψω ανθρώπους με τις επιμονές μου και τις εμμονές μου.
   Λαμβάνοντας αυτά ως δεδομένα, μάλλον θα δυσκολευτώ να επικοινωνήσω με σούγκαρ ντάντιζ. Μαλακία. Ευτυχώς που είμαι πολύ πελούσια και δεν τα χρειάζομαι αυτά. Κολυμπάω και μόνη στην πισίνα της βίλας μου.
  Εσχάτως έπιασα και δουλειά. Σε ένα φρι πρες. Θα παίρνω το κατιτίς μου, λένε. Δεν ξέρω. Είμαι διστακτική στις νέες αρχές στη ζωή μου. Τους τελευταίους μήνες, είχα αρχίσει να σκέφτομαι να κάνω δεύτερο πτυχίο στην Αγγλική Φιλολογία - δεν ξέρω αν γι' αυτό ευθύνεται τ' ότι έχω ένα μικρόβιο της λογοτεχνίας, ένα των ξένων γλωσσών ή η ανασφάλεια μου ότι δε θα βρω ποτέ δουλειά στον τομέα μου. Είχα στείλει ένα βιογραφικό εκεί και δεν πίστευα ότι θα απαντούσαν τόσο γρήγορα. Να μη σας τα πολυλογώ, κατάφερα και βρήκα δουλειά στον τομέα μου. Αυτό θα κρίνει πολλά, θα δω επιτέλους αν μου ταιριάζει.
  Ως φυτό, χρωστάω μόνο ένα μάθημα και το δίνω τέλος του μήνα. Ε, χθες πέρασα από τη σχολή μου για να βοηθήσω μια φίλη με εξεταστικές. Κι ήμουν σε φάση "Μπαίνω στο τρίτο έτος, γουάου, γερνάω". Ήμασταν έξω από μια αίθουσα στην οποία κάναμε μάθημα, ειδικά στο περασμένο εξάμηνο, και μου φαινόταν τόσο περίεργο που έχει φθάσει ο καιρός να επιστρέψω. Θα φταίει που το προηγούμενο εξάμηνο ήταν γεμάτο πράγματα να θυμάμαι. Τώρα θα σας πω ένα: ήταν Μάρτης, ο καθηγητής είπε για μια εργασία της οποίας το θέμα με άγχωσε και, μόλις βγήκα έξω, ήταν τόσο φανερό το άγχος μου που μια φίλη μου με κοιτούσε με αυτό το βλέμμα, το "ούτε κι εγώ ξέρω τι να κάνω".
  Και τώρα πάλι εκλογές. Θα πάω να ψηφίσω, αλλά όλο αυτό μου φαίνεται ένα φιάσκο όπου πετιούνται λεφτά. Ποτέ δεν είχα ενταχθεί με το μέρος κανενός κόμματος και νιώθω όλο και καλύτερα που δεν το κάνω. Με έχει κουράσει όλη η κόντρα τους, η τριβή τους. Θα πάω να ψηφίσω όμως. Πρέπει. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει με δαύτους.
   Τώρα, που το προσφυγικό ζήτημα έχει μπει για τα καλά στο μάτι της επικαιρότητας, μπορείς να ξεχωρίσεις το ρατσιστή της αρχικής σου, της γειτονιάς σου. Απορώ με αυτούς που σκέφτονται έτσι. Λες και το έχουν εγγυημένο ότι δε θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση με αυτούς. Έχει ο καιρός γυρίσματα.
   Επειδή σας έριξα στα βαριά, θα σας μιλήσω για κάτι που θα σας εκπλήξει ευχάριστα, δυσάρεστα κι ανάμεικτα ταυτόχρονα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, στο Ηράκλειο Κρήτης, πήγα στη Μποφίλιου. Ήταν η παρέα τέτοια που δε σε παίρνει να πεις "όχι". Ε, έχετε παρατηρήσει ότι τα κοριτσούδια που πάνε εκεί κλαίνε με δάκρυ κορόμηλο; Ε, τώρα καταλαβαίνω γιατί. Μαλάκες μου, εγώ, που το έντεχνο το σνομπάρω πάρα πολύ, είχα βρεθεί εντός λίγων λεπτών να δακρύζω, λες κι είχα θυμηθεί όλα τα παιδικά τραύματα που έχω και δεν έχω. Εγώ. Που θεωρώ ότι οι στίχοι των εντεχνιάριδων βγάζουν νόημα μόνο αν έχεις πιεί τα άντερα σου. Το καλό της ιστορίας; Ανακάλυψα ότι η σκιά μου και το μολύβι μου είναι αδιάβροχα.
   Ελπίζω λεπόν να είναι γαμάτος ο Σεπτέμβρης. Κι αν δεν είναι αυτός,θα ναι ο Οκτώβρης. Αλλιώς ο Νοέμβρης. Το Νοέμβρη έχω και το γενέθλια. Θα είναι γαμάτα.Σας το λέω εγώ.
 
   

11 σχόλια:

  1. Μποφίλιου μωρέ κι εσύ; Μα Μποφίλιου; Μποφίλιου;

    .....................................................

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούω ακόμα μέταλ, μη μου κρατάς μουτλάκια.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν είναι Μέταλ η Μπόφι;

      Διαγραφή
    3. Φυσικά κι είναι μέταλ η Νατασάρα. Φανταστείτε βγήκε με τα δερμάτινα στη σκηνή κι είπε το Painkiller.

      Διαγραφή
    4. Μην τρολλάρεις με ιερά άζματα :p .. Tο πολύ πολύ να είπε καμιά κλαψιά με τίτλο "Η ασπιρίνη"

      Διαγραφή
    5. Όχι, δε διανυκτέρευε φαρμακείο και δε μπορούσε να του κάνει tribute.

      Διαγραφή
  2. Όλοι οι μήνες από τον Σεπτέμβρη έως και τον Μάιο είναι γαμάτοι! Το καλοκαίρι μόνο είναι άστα να πάνε στο διάολο. Όσο και πάρα πολύ πελούσια και να είμαι και να ανάβω όοοοοολα τα κλιματιστικά, πάλι υποφέρω!
    Να πας να ψηφίσεις, διότι έτσι κρατιέται η Δημοκρατία, σου λέει.
    Μην έχεις θέμα με την διαφορά ηλικίας που έχεις με τη φίλη σου. Άσχετο, αλλά φαντάσου ότι με το στεφάνι μου έχουμε 15 χρόνια διαφορά και μια χαρά έχει πάει η όλη φάση!
    Επίσης να πας να κοιταχτείς σε περίπτωση που σου άρεσε η Μποφίλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω πώς να το χειριστώ, έχει υποχρεώσεις, οι ζωές μας είναι τόσο διαφορετικές και δεν ξέρω αν θα θέλει να με βλέπει (εκτός σχολής, είμαστε συμφοιτήτριες, αυτή δευτέρου πτυχίου). Είμαι πολύ γκόμενα, δεν είμαι;
      Να σου πω την αλήθεια, τα κομμάτια της σε studio version δε θα τα άκουγα. Πήγα στο λάιβ, πλάνταξα, αλλά ελληνόφωνη μουσική, ιδίως δε έντεχνη, δε θα την άκουγα στο σπίτι.

      Διαγραφή
  3. Η μποφίλιου είναι κλαψομούνα, γι' αυτό κλαίνε από κάτω τα πιτσιρίκια.
    Όλος ο χειμώνας γαμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι περισσότερο του φθινοπώρου και της άνοιξης, αλλά, ναι, κι ο χειμώνας καλός είναι.

      Διαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.