Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Α, ναι, έχω και μπλογκ

                                 Κάτι πράγματα που θυμάμαι όμως!
( πρέπει να τσοντάρω τραγούδι, για να μη σπάμε τις παραδόσεις. Είναι λίγο άσχετο με την ανάρτηση, αλλά δε γαμείς - καθόλου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.)

    Η αλήθεια είναι ότι, κάθε φορά που λέω στον εαυτό μου "έεεελααα μωρέεε, γράααψεεε κάαατι για το μπλοοοογκ", γράφω μισή ανάρτηση, μετά τη σβήνω, μετά γράφω άλλη, μετά την ξανασβήνω. Σήμερα σκεφτόμουν να το κλείσω το μαγαζί, ότι η περσόνα της the writer μας τελείωσε, αλλά, μετά το μελό που έριξα τους τελευταίους μήνες, το επιπλέον μελό είναι αχρείαστο. Κι επειδή νιώθω πως αυτό το μελό το μετέφερα κι εδώ, μπορώ να σας πω ότι είμαι πολύ καλύτερα και θα σας παραθέσω τι έμαθα αυτούς τους μήνες.

  • Όταν θέτεις στον άλλον προσδοκίες, να ξέρεις, εσύ είσαι ο μαλάκας. Είναι σαν να του λες "δε μου φτάνει αυτό που μου δίνεις, θέλω κι άλλο". Πας γυρεύοντας να απογοητευτείς, ακόμα και στις καλύτερες καταστάσεις γιατί πολύ απλά ο άλλος δεν είναι ο σούπερ ουάου γαμάτος που πάει να πραγματοποιήσει όλες σου τις επιθυμίες.
  • Ε, κάθε άνθρωπος που περνάει από τη ζωή μας μας δίνει αυτό που γουστάρει να μας δώσει. Μπορεί να είναι ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου, μπορεί να είναι μια νευρική κρίση, μπορεί να ξερνάει κουταβάκια.
  • Το άγχος δεν καταπολεμάται με επιπλέον άγχος. Μετά από 2-3 γεγονότα που σηματοδότησαν το φθινόπωρο μου, θέλησα να φορτώσω το πρόγραμμά μου όσο δεν πάει, μήπως και ξεχαστώ. Όσο προχωράει το εξάμηνο, όμως, φλερτάρω με την υπερκόπωση και το σύμπαν μου ρίχνει μια τεράστια μούντζα. Και, guess what, δεν ξεχάστηκα ούτε στο ελάχιστο, μόνο φλέρταρα με τη νευρική κρίση. Το επόμενο εξάμηνο όμως θα επανορθώσω.
  •  Επίσης, το άγχος έχει την εκπληκτική ικανότητα να σου δημιουργεί στο μυαλό καταστάσεις που δεν υπάρχουν ή να μεγαλοποιεί τις ήδη υπάρχουσες. Ε, δεν το χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Ούτε αυτό, ούτε την παράνοια.
  • Όταν κάποιος στην παρέα/στη σχολή/στις εξωτικές παραλίες του Τιμπουκτού συνεχώς το παίζει ψαγμένος και πλασάρει ατάκες κατευθείαν από τον Δαυίδ Αβραμίδη, απομακρυνθείτε από αυτόν με αλαφρά πηδηματάκια. 
  • Όταν ένας γκόμενος με τον οποίο καυλαντίζετε εμφανίζεται κι εξαφανίζεται όποτε του καπνίσει, μάλλον έχει καιρό να γαμήσει. Εσείς καλά θα κάνετε να τον γράψετε, όπως σας γράφει όσο έχει μια άλλη γκόμενα να ασχολείται. Τα πέρασα στο Λύκειο, το ξέρω.
  •  Αν ο υποψήφιος εργοδότης σου δε σε κοιτάξει σα δαιμονισμένο που δεν έχεις προ'υ'πηρεσία, να είσαι σίγουρος πως δε θα σε σκοτώσει άμεσα. 
  • Σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων θα γελάμε με τους ανθρώπους που χτυπήθηκαμε για αυτούς, αλλά αυτοί δε μας το ανταπέδωσαν όπως θέλαμε. Π.χ. ήμουν κολλημένη με έναν τύπο στο Λύκειο και εσχάτως έμαθα ότι είναι τόσο επιμελής φοιτητής, που μαλακίζεται στα τραπεζάκια της Δαπ. Βρήκε το δρόμο του - αν όλα πάνε στραβά, θα του κολλάνε ένσημα ως θαμώνα του Passepartout στο Κολωνάκι. Αν όλα πάνε καλά, ίσως να τον προάγουν ως επίτιμο κλαρίνο στην Β Παθολογική ( αφτεράδικο στο Γκάζι, για τους ανίδεους)
  • Γενικά, καυλαντίστε γιατί χανόμαστε. Οι νεότεροι, φροντίστε να περνάτε όσο το δυνατόν καλύτερα και να μην ψυχαναγκάζεστε να βρείτε σχέση. Όλα θα προκύψουν, αργά ή γρήγορα.
  • Κι αν έχετε σχέση, μην πέσετε με τα μούτρα από την αρχή, λες κι έχετε κανονίσει γάμο με τον άλλον. Θα σπάσετε καμιά μύτη!                                                                                                               Σας συμβουλεύω να αγοράσετε καμιά σαμπάνια, να την έχετε πρόχειρη, σε περίπτωση που ξαναγράψω ανάρτηση. 
                                                                                                           

8 σχόλια:

  1. "Σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων θα γελάμε με τους ανθρώπους που χτυπήθηκαμε για αυτούς, αλλά αυτοί δε μας το ανταπέδωσαν όπως θέλαμε." Είπες πολύ μεγάλη αλήθεια εσύ τώρα. Τόσο μεγάλη, από δω μέχρι την Καλαμαριά και πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει κι επιστημονική έρευνα γι' αυτό. Μπορώ να σου παρουσιάσω τα δείγματα, τις μεταβλητές κι αυτά τα χαριτωμένα που μάθαμε στη Μεθοδολογία Έρευνας, αλλά τα χω ξεχάσει κι αναρωτιέμαι πώς είχα πάρει 8 σε αυτό το μάθημα.

      Διαγραφή
    2. Peer review or it didnt happen :p
      Και μη ξαναδω πουθενα ξαναγραμμένο ξανάμανά το γνωστό όνομα του γνωστού "δημοσιογράφου" :p

      Διαγραφή
    3. Για σένα θα φέρουμε κι αρχεία δικαστηρίων.

      Διαγραφή
  2. Μόνο σαμπάνια; Σημαία θα υψώσω στην πλατεία της πόλης! Εδώ, παρά λίγο να κάνω πάρτι γι αυτήν εδώ την ανάρτηση, δεν θα κάψω το πελεκούδι στην επόμενη;
    Τι είναι αυτός ο Δαυίδ Αβραμίδης είπαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δαυίδ Αβραμίδης είναι ένας ψευτοφιλόσοφος του Facebook, που στην ουσία κλέβει από άλλες σελίδες κλαψο-ρητά τύπου "Βλέμμα άνω των 40 δευτερολέπτων δεν έχει φιλικές διαθέσεις". Δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά, ως σπουδάστρια του αντικειμένου, το βρίσκω προσβλητικό.

      Διαγραφή
  3. Πώς κάνεις έτσι μωρέ; Επειδή οι εργοδότες σε βλέπουν ότι είσαι 22 χρονών και σε ρωτάνε αν έχεις 10 χρόνια προϋπηρεσία;

    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΚΩΛΟΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ, ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΣ!

    Εκχμμμμμ συγνώμη

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακό πράγμα που δε μας δίνουν προ'υ'πηρεσία από την κοιλιά της μάνας μας.

      Διαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.