Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Προς Τα Πίσω

  Έρχονται mails από τους θαυμαστές μου, που μου ζητάνε να μάθουν τι κάνω τα βράδια. Το gmail μου υποφέρει. Για να μην μιλήσω για το λογαριασμό μου στο Facebook! Σκέφτομαι να προσλάβω γραμματέα. Οπότε ό,τι προτάσεις έχετε να μου κάνετε, κάντες τες.
.
.
.
    Ok, δεν έχω φθάσει (ακόμα) σε τέτοιο σημείο, αλλά νομίζω πως πρέπει να σας εξομολογηθώ τι έκανα ένα βράδυ του Μάη. Είναι κάτι που κάνω αρκετές φορές. Ωωωω, σταματήστε, πρόστυχα μυαλά! Είμαι αθώα. Δεν κάνω κάτι τρομερό. Απλά, να, με πιάνει μια τάση νοσταλγίας και κοιτάζω παλιές δημοσιεύσεις ή συνομιλίες, που μου θυμίζουν κι από κάτι. Και, όχι, ούτε που ξέρω πώς θα κάνω στα 40 μου.
   
   Ένα βράδυ, που λέτε, είδα στην αρχική μου ένα κομμάτι που κάτι μου θύμιζε από Λύκειο. Αμέσως ανέτρεξα σε συνομιλίες που είχα κάνει εκείνα τα χρόνια, στην Α με Β Λυκείου. Μαλάκες μου, ένιωσα χάλια. Ξέρετε τι είναι να βλέπεις παλιές συνομιλίες και να βαράς ρυθμικά facepalm; Εγώ, μετά από μια αναδρομή ανακάλυψα τα εξής:
  - ότι ήμουν μια παθολογικά κουτσομπόλα που ασχολούταν με τα ζευγάρια.
- πως χρησιμοποιούσα χίλια emoticons σε κάθε μου διάλογο. Να λέμε κι ευχαριστώ που αιωνίως μισούσα τα greeklish και δεν έγραψα ούτε μια φράση σε αυτά.
- άκουγα κομμάτια επικίνδυνης κι όχι τόσο ποιοτικής mainstreamίλας. Παίζει να μου άρεσε και κομμάτι του Pitbull. ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ!
- αν κάποιος με έγραφε σε ευαίσθητες κι ανεξερεύνητες περιοχές, δεν έλεγα να το δεχθώ. Έπρεπε να τον πρήξω μέχρι να πάρει ένα μπαζούκα και να με θερίσει.
   Και άλλα πολλά.
    Ευτυχώς, όμως, τέλειωσα το Λύκειο και άρχισα να ασχολούμαι με την πνευματική μου εξέλιξη (αν κι είμαι ήδη πνευματικά εξελιγμένη γιατί μικρή με τάιζαν thunderstone κι είχα πέσει στη χύτρα του Πανοραμίξ πριν έρθει ο Οβελίξ και μόλις το γάμησα με αυτήν την παρένθεση, δε βρίσκετε;).
  Πόσες φορές μας έχει τύχει να κοιτάμε πίσω στο παρελθόν και να σκεφτόμαστε πόσο ηλίθιοι υπήρξαμε; Ένα τέτοιο πισωγύρισμα είναι αρκετά τρομαχτικό.Ταυτόχρονα είναι και φυσιολογικό. Πάντα θα υπάρχουνε πράγματα που θα μας θυμίζουν το παρελθόν, που θα τα βλέπεις ή θα τα ακούς και θα σου φέρνουν κάτι στο μυαλό. Δε γίνεται να το αποφύγεις. Φωτογραφίες, τραγούδια, ατάκες, όλο και κάτι θα βρεθεί στο δρόμο σου για να ξυπνήσει τους μηχανισμούς της μνήμης σου χωρίς να σου ζητήσει άδεια.
    Ακόμα, το να αναλογιζόμαστε τα λάθη που είχαμε κάνει και να τα αφορίζουμε δείχνει πως έχουμε εξελιχθεί, πως ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Φαντάζεστε να κάναμε συνέχεια τα ίδια λάθη, να μη βάζαμε ποτέ μυαλό, να χρησιμοποιούσαμε την ίδια συνταγή αποτυχίας ξανά και ξανά, αβάδιστα, αβασάνιστα και αγόγγυστα; Η ζωή μας θα ήτανε μαρτύριο και θα είχαμε αυτοκτονήσει με συνοπτικές διαδικασίες!
    Το καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι το παρελθόν έχει τη δική του δύναμη κι ας βασανίζει κόσμο.Οπότε, αν σου τύχει, κοίτα να το απολαύσεις. Το πισωγύρισμα είναι καλό πράγμα. Αφέσου στη μαγεία του. Αααα, και να θυμάσαι το παρελθόν σου και την ιστορία σου πριν πας να ψηφίσεις. Μην κάνεις καμιά μαλακία και την κλαίμε όλοι μαζί, με μια φωνή!

  

8 σχόλια:

  1. Το παρελθόν σαν παρελθόν το νοσταλγώ ενίοτε...
    Το παρελθόν όσον αφορά τις εκλογές τώρα,εμένα μου βάζει αμέσως στο νου το ''Θυμάμαι ότι γουστάρω ,ξεχνάω ότι μου επιβάλλουν''...
    Αν κρίνεις δε από τα σημερινά αποτελέσματα,με τα χρυσαύγουλα τρίτο κόμμα,τότε καμία μνήμα,κανένα παρελθόν στους περισσότερους...τα ξέχασαν όλα...άξιοι της μοίρας τους!!!
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο θέμα μνήμης. Είναι θέμα αμορφωσιάς. Κάποιοι δεν το έχουν καν ψάξει. Δε βλέπουν πίσω από τη δημαγωγία τους και αποσιωπούν τις πράξεις τους, λες κι οι δολοφονίες δε συνέβησαν ποτέ. Και το χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με έρευνες, το 60% των ψηφοφόρων είναι 18-24 ετών.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα της μόρφωσης δεν το έθιξα,γιατί όπως καταλαβαίνεις,είναι αυτονόητο!!!! Ποιός μορφωμένος άνθρωπος θα πάει άλλωστε να τους ψηφίσει?Πρέπει να είναι γκάου τελείως!!!

      Διαγραφή
    3. Κι έχουμε πολλούς δυστυχώς.....

      Διαγραφή
  2. Το γάμησες με την παρένθεση; Παρένθεση το λες εσύ αυτό; Μέχρι τη μέρα που θα χωρέσεις εφτά παρενθέσεις τη μία μέσα στην άλλη, ή θα ξεκινήσεις να γράφεις κάτι για τον Παναθηναϊκό και θα καταλήξεις να λες για τις δημοτικές εκλογές του Βλαδιβοστόκ, αφού πρώτα αφηγηθείς με όλες τις λεπτομέρειες πώς με χυλοπίτωσε η Γιούλη, μέχρι τότε λοιπόν μη σε ξανακούσω να λες για παρενθέσεις.
    Υ.Γ. Όπως πάντα εστιάζω στα σημαντικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφτά παρενθέσεις η μία μέσα στην άλλη; Αυτό το κάνετε μόνο εσείς που ασχολείστε με τα Μαθηματικά.

      Διαγραφή
  3. Εχεις αναμνησεις απο το λυκειο; Εγω απο τοτε δε θυμαμαι ουτε πως με ελεγαν! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.