Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Το Σονέτο Της Φοιτητικής Ζωής

                      (τι λυρικός τίτλος, ανατριχιάστε!)
   Η ώρα πήγε 7 και κάτι το απόγευμα. Έδωσα το γραπτό μου, το οποίο ήταν αριστουρηματικότατο, έχω να πω.Κατέβηκα τα σκαλιά,μίλησα με συμφοιτητές και τέλος πάντων, αυτό ήτανε το επίσημο τέλος του πρώτου έτους μου στο τμήμα Επικοινωνίας και Μου Μου Ε..........Δεν πιστεύω να περιμένατε κάτι πιο δακρύβρεχτο;
   Τέλος πάντων, ως πρώην ψαράκι-πρωτοετούλα και νυν δευτεροετάρα (και σε κάθε περίπτωση θεά), θα γράψω τα φιλοσοφικά μου συμπεράσματα από τη χρονιά που μας πέρασε. Μην περιμένετε μελό φάσεις, το μελό είναι ξεπερασμένο για εμάς τους χιψστεράδες. Και, ναι, πάλι φιλοσοφίες θα γράψω. Θα σας κάνω εγώ πλούσιους από γνώσεις. Όχι, για να μη λέτε πως δεν περνάτε εποικοδομητικό χρόνο στο μπλογκ μου.Θα εκπληρώσω το καθήκον μου στην ανθρωπότητα. Γιούπι. Α, θα ναι και λίστα. Επειδή σας αγαπάω. Κι αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στα ψαράκια που τώρα θα μπουν σε σχολές. Γατάκια. Νεογνά.
               
 • Στην αρχή θα σε προσεγγίσουν τύποι από όλα τα κόμματα. Δαπ, Αρ. Εν., Εαακ, Μας, Άσε Μας Κουκλίτσα μου και δε συμμαζεύεται.Όχι, δε σημαίνει πως η φάτσα σου εκπέμπει αγαπησιαρότητα (επινοώ και λέξεις, γιούπι εις τριπλούν!) από τα διακόσια χιλιόμετρα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ασπαστεί κάποιες ιδέες ρε παιδί μου, πολιτικές, είτε μιλάμε για αντι-ιμπερεαλισμό, αντι-καπιταλισμό, αντι-κρίζω το θάνατο κου του λου, είτε για τις κοινωνικές πολιτικές του Caramela stage.Εντάξει, πολλοί είναι επίμονοι σε σημείο αηδίας, αλλά μπορείς να κάνεις το εξής: μη δίνεις κινητό, μη δίνεις Facebook, κάνε το νεκρό σε κάδους. Επειδή, όμως, κάποιοι δε φεύγουν έτσι απλά και θα σου μιλάνε καθ' όλη τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων, τρόλλαρε τους και λίγο, κακό δεν κάνει.
 • Και να αργήσεις ένα τέταρτο στο μάθημα, δεν πειράζει. Δεν παίρνεις απουσία.Ούτε σε στέλνουν να πάρεις δικαιολογητικό από το γραφείο του διευθυντή. Οκ, μόνο στα εργαστήρια έχει παρουσίες, αλλά ποιος τις γαμάει αυτές; 
 • Αν χάσεις ένα μάθημα, δε χάθηκε ο κόσμος. Επειδή, όπως ανέφερα, δεν υπάρχουν παρουσίες και απουσίες, δε θα έρθει ο καθηγητής να σου πει "Ταδοπούλου, παιδί μου, γιατί δεν πατάς στα μαθήματα;". Και στην τελική παίρνεις τις σημειώσεις από τους άλλους. Ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς.
 • Η εξεταστική δεν είναι ο Σατανάς. Οκ, σίγουρα θα θες να γράψεις κανάν αξιοπρεπή βαθμό γιατί υποτίθεται πως θες να πάρεις πτυχίο στα τέσσερα χρόνια. Αλλά κανένα το νόημα του να βλέπεις την εξεταστική ως το κακό τέρας, λες κι είναι οι Πανελλήνιες και γαμώ τις Πανελλήνιες, όλη η ελληνική σαπίλα κρύβεται εκεί μέσα, καλά, ηρεμώ. Δε χάθηκε ο κόσμος αν δεν περάσεις ένα μάθημα. Όταν θα κάνεις αιτήσεις για μεταπτυχιακά και για εξωτερικά, κανείς δε θα σε ρωτήσει αν πέρασες το τάδε μάθημα με την πρώτη ή με τη δεύτερη ή με τη νιοστή εις το τετράγωνο.
 • Θυμάσαι στο σχολείο, που οι παρέες ήταν πολύ συγκεκριμένες και βγαίνανε αυστηρά μεταξύ τους; Ε, στο πανεπιστήμιο το "πάμε για καφέ;" πέφτει βροχή. Δε χρειάζεται να σαι σε καμιά κλίκα για να πας για καφέ μαζί τους. Τα πράγματα είναι πιο χαλαρά εκεί. Στο σταυρό που (δε) σας κάνω!
 • Η γραμματεία αποτελείται από ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΥΣ ανθρώπους που ποτέ μα ποτέ δε θα σε στείλουν στου διαόλου τη μάνα για έγγραφα, ούτε θα σε βρίσουν αν έχεις το θράσος να τους μιλήσεις.
 • Τα βιβλιοπωλεία που θα χουν τα συγγράμματα θα είναι πάντα κοντά στη σχολή σου, όχι, δε θα σε στείλουν ποτέ σε αχαρτογράφητες περιοχές της Αθήνας, για κανένα λόγο.
 • Η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο είναι φίλοι μας. Σώζουν ζωές. Α, και το αναγνωστήριο έχει κι ωραία γκομενάκια.
 • Φήμες λένε πως υπάρχουν άνθρωποι που έφαγαν από τη λέσχη και δεν τους φύτρωσαν πλοκάμια και κεραίες. Ε, αλήθεια είναι, δεν είναι μόνο φήμες.
 • Στις θεωρητικές κυρίως σχολές υπάρχουν κι άτομα που βρίσκονται στο δεύτερο πτυχίο. Δε δαγκώνουν. Είναι κι αυτοί άνθρωποι σαν κι εμάς, που έχουν το υπεράνθρωπο θάρρος να σπουδάσουν και κάτι άλλο. Αγκαλιάστε τα.
 • Υπάρχουν και παιδιά από επαρχία εκεί μέσα, που είναι εκατό φορές πιο φιλικά από ορισμένους Αθηναίους.
 • Θα δεις από γκέι μέχρι παθιασμένους Κνίτες κι από στυλιζαρισμένες Δαπίτισες που όλα τα τσεκ ιν τους περιλαμβάνουν hastags και λεζάντες στα Αγγλικά μέχρι αναρχικά πλάσματα. Μην τρομοκρατηθείς, η ποικιλία είναι ωραία.
 • Κάποιοι, στην αρχή της χρονιάς, θα κλαίγονται που δεν πέρασαν Νομική/Ιατρική/Πολυτεχνείο/Ψυχολογία. Δεν είναι τίποτα, θα τους περάσει.
 • Σερπράιζ! Γίνονται και καταλήψεις! Ξέρω, ξέρω, θέλετε τη σχολή σας ανοιχτή. Μην πανικοβάλεστε όμως. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
 • Υπάρχουν κι οι ίντριγκες ανάμεσα στα κόμματα. Οι όσοι φανς της σαπουνόπερας, αφήστε το Game Of Thrones. ΕΔΩ είναι το ψωμί. 
 • Από την κάθε σχολή θα βγεις κατά μερικά φυλλάδια κομμάτων πλουσιότερος.
 • Κι οι καθηγητές θα ναι ευγενέστατοι, πότε μα ποτέ δε θα σε βρίσουν, ούτε θα σε διακόψουν όταν κάνεις παρουσίαση εργασίας, ούτε θα καθυστερούν να έρθουν στο γραφείο τους, ούτε θα σε διώχνουν από αυτό.
 • Όσο καλό κι αν είναι το γραπτό σου, εξαρτάται από την όρεξη του καθηγητή το αν θα σε περάσει.
 • Μην το ψάχνεις, κάποιοι καθηγητές θα λατρεύουν όλως τυχαίως τα άτομα συγκεκριμένων παρατάξεων. Είναι αμοιβαία αισθήματα.  
           Αυτά είναι τα φετινά μας, λοιπόν. Άντε και καλό μας καλοκαίρι (με συννεφιά). Να ευχηθώ και καλή υπομονή στους της Φιλοσοφικής και του Πολυτεχνείου. Υπομονή, παιδιά, όλα περνάνε!
    Update: Και όσοι δεν περνάτε τόσο καλά, έχετε την ψυχολογική μου υποστήριξη. Τα πράγματα μπορεί να ναι δύσκολα, αλλά, είπαμε, όλα περνάνε.

14 σχόλια:

 1. Και προς Κόναν, αγόρια και κορίτσια, κάντε σεξ. Μην κάνετε πολύχρονες σχέσεις, αφήστε τις για αργότερα. Δεν περνάς που δεν περνάς μαθήματα, δε γαμάς καλύτερα που λέει και το ρητό που έβγαλα αυτή τη στιγμή από την κούτρα μου.

  Πρόεδρας ΑΠΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ γιατί δεν έχω δει στυλιζαρισμένες Δαπίτισσες; Ή άτομα του γυναικείου φύλου γενικότερα; Μήπως με λέτε ψέματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι στους μηχανολόγους. Πιο πιθανό είναι να δεις στυλιζαρισμένες ρέγκες.

   Διαγραφή
 3. Σας ζηλευω ολους εσας τους φοιτητες... :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλα νιατο ειμαι ακομα και τωρα, μη κοιτας που βαφω τα μαλλια μου ασπρα! Ειναι για να πεφτουν οι γκομενες! :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ νόμιζα πως τα χες βάψει έτσι για να διαφοροποιηθείς. Τι πλάνη!

   Διαγραφή
 5. Ποοοο.... άντε να ξεκινήσωωωωω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με πας πίσω αρκετά χρόνια όταν μιλάς για φοιτητικά και με πιάνει νοσταλγία,ούφ...
  Ακόμα και ως φοιτήτρια όμως,δεν ασχολήθηκα ποτέ με πολιτικά...ήμουν ιδανική και ανάξια απολιτίκ :p
  Φιλάκια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, όχι πως εγώ παρακολουθώ τις κινήσεις των κομμάτων με κάθε λεπτομέρεια, αλλά να μην έχω και μια άποψη; Τι σκατά δημοσιογράφος θα γίνω αν δεν έχω την άποψη για όλα;

   Διαγραφή
 7. τι όμορφα που τα περιγράφεις όλα!!! η πλάκα είναι πως όταν εγώ βίωνα τη φάση των σπουδών μου ήθελα να τελειώσει όσο γινόταν πιο γρήγορα προκειμένου να ενταχθώ στον στίβο της δουλειάς..
  ήμουν χαζή.. τώρα αναπολώ αυτές τις στιγμές!

  απόλαυσε και τα επόμενα χρόνια.. τίποτα δεν συγκρίνεται με την φοιτητηική ζωή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και το ξύσιμο. Ας μην ξεχνάμε το ξύσιμο.

   Διαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.