Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ηθικά Διδάγματα

   40 βαθμοί, λιώνει το κορμί, ζεσταίνεστε πολύ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η THE WRITER; Αχ, μου λείψατε. Μα βλέπετε, ήρθανε τέσσερις εργασίες για τη σχολή και τσουπ, με απήγαγαν. ;Eρχεται κι η εξεταστική μου, αχ, βαχ, δώστε μου έναν ώμο να κλάψω (πήγα να γράψω "κάψω", αλλά θα με βγάζετε τίποτα ανάρχω εδώ μέσα). Περνάω ένα δράμα, τι δεν καταλαβαίνετε; Αφήστε που σε μια εργασία πρέπει να παραστήσω τον Τριανταφυλλόπουλο, σε βαθμό που φοβάμαι μη μου ρθει ο Σακελαρίδης (όπως γράφεται τέλος πάντων) και με πάει στη λα'ι'κή να πάρουμε καρότα! Σήμερα, όμως, δε θα σας πω τα βάσανά μου, όπως σχεδίαζα. Θα σας μιλήσω για κάποια πράγματα που έμαθα στο σχολείο της ζωής γιατί είναι και γαμώ τα πρωτότυπα θέματα.
       Ο καφές δε φέρνει την ευτυχία. Αν τα πάντα, τα κοάλα κι οι πλατύποδες σε διατάζουν να νυστάξεις, αν έχεις κοιμηθεί ελάχιστα, τότε, όχι, ο καφές δε σε σώζει. Είσαι καταδικασμένος να κοιμάσαι όρθιος.
      Το διαφορετικό κάτι λέει. Πριν αναπτύξω τις απόψεις μου πάνω σε αυτό, να πω ότι δεν απευθύνω μήνυμα σε κάποιον συγκεκριμένο, παρόλο που θα μπορούσα. Ακούω ανθρώπους να λένε πως αποφεύγουν άλλους ανθρώπους επειδή ανήκουν πολιτικά ή στυλιστικά ή κοσμοθεωρητικά σε άλλο κόσμο από ότι αυτοί. Για να την πω την αμαρτία μου, έτσι ήμουν κι εγώ πριν μερικούς μήνες. Όμως, επειδή μου έτυχε να μιλήσω με αριστερούς/αναρχικούς/χίψστερς/fashion victims/σκυλάδες κτλ., έχω σταματήσει να σκέφτομαι έτσι. Κάποιοι είναι καλά παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ασπαστώ την κοσμοθεωρία τους. Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι. Επειδή κάποιος είναι διαφορετικός από εμάς, δε σημαίνει πως είναι απεσταλμένος του διαβόλου.
   Ας μην μπλέκουμε τις πούτσες με τις βούρτσες. Οκ, κάποιοι άνθρωποι έχουν απόψεις που μπάζουν από παντού, αλλά γιατί να χαλάμε το χρόνο μας και τη ζαχαρένια μας με το να τους κράζουμε 24 ώρες το 24ωρο; Ναι, λένε επικές παπαριές και ζουν σε άλλο κόσμο, αλλά γιατί να τους δίνουμε αξία; Πειράζουν κανέναν; Αν ναι, έχεις όλο το δικαίωμα να τους την πεις. Αν όχι, γράφτους τσακ στη μέση κι όλα θα πάνε καλά.
  Να είσαι λακωνικός με άτομα που νομίζουν πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους.  Αν μπορείς να τα αποφύγεις, απόφυγε τα. Αν πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους, εδώ, φίλε μου, σου εύχομαι να έχεις επικοινωνήσει με τον ψυχίατρό τους να ξέρεις τουλάχιστον τι χάπια παίρνουν. Κι όχι πολλές κουβέντες γιατί θα νομίζουν πως τους δίνεις αξία.
   Ας μην υποτιμάμε. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων. Έγινε της τρελής as usual. Την άποψη μου για τις Πανελλήνιες την εξέθεσα στο προηγούμενο ποστ. Αν βαριέστε να το διαβάσετε, θα σας το πω συνοπτικά: τον παίρνουν. Φίλοι μου, και τα μικρά ΤΕΙ έχουν την αξία τους. Ναι, οι Ιχθυοκαλλιέργειες έχουνε ζήτηση! Και να σας πω κάτι στην τελική; Ο κόσμος δε χωράει τόσους γιατρούς και τόσους δικηγόρους.Κι αν αποτύχεις την πρώτη φορά, ε, και; Μετά από χρόνια, ποιος θα θυμάται αν πέρασες στη σχολή των ονείρων σου με την πρώτη ή τη δεύτερη φορά; Εδώ που τα λέμε, ούτε εσύ θα το θυμάσαι γιατί θα διαμαρτύρεσαι για την ανοργανωσιά της σχολής σου και θα τσακώνεσαι με τη γραμματεία.
  Ευγένεια. Αν δε μπορείς να το κάνεις, προσποιήσου το. Δεν περιγράφω άλλο.
   Αυτά που λέτε, λατρεμένοι μου. Ελπίζω κι εύχομαι να τελειώσει η εξεταστική και να τα περασ....καλά, όλα πλην της Γλωσσολογίας.
-Κανόνισε την πορεία σου!
Ναι, μαμά.
Ο Θεός μαζί μας λοιπόν!

12 σχόλια:

  1. Η λύση είναι μία, τρολλάρισμα και στην παραλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε τα μπλογκ και τα μογκ και διάβαζε. Έχεις εργασίες να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλο σου καλοκαιρι

    (κιτρινος ανωνυμος πρακτορας του χονγκ κονγκ)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου εύχομαι να περάσεις όοοοολα τα μαθήματα και τη Γλωσσολογία!
    Αυτό.. στα υπόλοιπα συμφωνώ!
    Ειδικά σ' αυτό: " Να είσαι λακωνικός με άτομα που νομίζουν πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. "
    γιατί κάθε φορά που τους συναντάω, θέλω να τους πλακώσω..και είναι και πολλοί ρε γαμώτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν το φοιτητιλικι δεν υπαρχει αλλο, το καταλαβαινεις αφου τελειωσει. Και δεν εχει καμια σχεση με τα σχολικα χρονια.

    Οσο πιο αργα τελειωσετε τοσο πιο καλα, εχει ανεργια εξω, μη το ξεχνατε. Θα βγειτε απο τις σχολες και θα ειστε ανεργοι, εγω δεν ειχα κανεναν να μου τα πει και να που καταντησα.

    Σαν την ιχθειοκομμωτικικη κουτσομουρων και της ζαμπονοκοπτικης με λειζερ δεν υπαρχουν σχολες. Αν και εγω ηθελα να περασω ασπαιτε ως εκπαιδευτης ποκεμον αλλα δεν επιασα τη βαση. :P

    Και στη τελικη τι φοιτητες ειστε εσεις που κανετε και τις εργασιες που σας βαζουν με τοσο ζηλο; Χαλατε την πιατσα, ρωτηστε και καναν παλιοτερο, νεολεΡα... εχετε καταντησει. Σε λιγο ετσι οπως πατε θα τελειωνετε τις σχολες με αριστα στα 4 χρονια!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα φύγω για τη Μάρνια, σιγά μην κάτσω στο Ελλαδιστάν!

      Διαγραφή
  6. Εγω εχω κλεισει το φθινοπωρο να παω στη Μορντορ να περιηγηθω στα τοπια της ιστορικης μαχης του αρχοντα των δαχτυλιδιων. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αλήθεια. ΑΛΛΑ αν σχολιάζετε με τη μορφή του ανώνυμου, δίχως να μου πείτε ποιοι είστε, να είστε σίγουροι ότι δε θα μπω καν στον κόπο ούτε να διαβάσω το σχόλιο σας, ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να σας απαντήσω δεόντως.